Keppel wil in Singapore drijvend datacenter bouwen

1 mei 2023

Als de ruimte beperkt is maar de behoefte aan digitale infrastructuur groot, dan moeten we creatief worden. Daarom werkt Keppel Data Centres in Singapore aan de ontwikkeling van een drijvend datacenter

Over deze zogeheten Floating Data Center Module wordt al flink wat jaren gesproken, maar het lijkt er op dat deze nu daadwerkelijk gebouwd zal worden in samenwerking met een partij waarvan de naam nog niet is vrijgegeven. Over de locatie bestaat meer duidelijkheid: Loyang Offshore Supply Base, een terrein in Singapore dat beheerd wordt door Toll Group.

Keppel werkt al jaren aan het idee van een drijvend datacenter. Na een aantal studies werd het bedrijf een van de investeerders in de Californische startup Nautilus. Deze onderneming heeft technologie ontwikkeld die een drijvend datacenter mogelijk moet maken. 

Daar stat tegenover dat Keppel een bedrijf is met veel activiteiten, waarvan niet altijd duidelijk is in hoeverre deze een rol zullen spelen bij het concept van een drijvend datacenter. Zo is het bedrijf via samenwerkingsverbanden met onder andere Vopak, Kawasaki en andere firma’s actief met waterstof. Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre waterstof in de technische infrastructuur van dit drijvende datacenterproject een rol zal spelen.

Op de foto’s een architectuurschets van het drijvende datacenter.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This