ARC en Webfleet simuleren een dag uit het leven van een transport- en logistieke organisatie anno 2023

28 april 2023

Op 10 mei organiseert telematica-integrator ARC als partner van Bridgestone en Webfleet, wereldleiders in voertuigvolg- en vlootbeheersystemen, een technologie-informatiedag voor transport- en logistieke bedrijven. Samen met Dashdoc, LogiApp en SD Worx zullen ze in het logistieke demo- en innovatiecentrum Log!Ville te Niel toelichten hoe innovatieve technologieën en systeemintegraties gehele bedrijfsprocessen stroomlijnen, gaande van orderverwerking en levering tot facturering en loonadministratie.

Fleet management- en technologie-experten komen op 10 mei 2023 samen in het logistieke demo- en innovatiecentrum Log!Ville in de Vlaamse gemeente Niel om een dag uit de werking van een transportbedrijf te simuleren. Het evenement volgt een chronologisch trajectverloop gebaseerd op de dagelijkse activiteiten van een logistieke organisatie en deskundige sprekers zullen stap voor stap meer vertellen over hoe digitalisering veelvoorkomende struikelblokken elimineert.

“De logistieke wereld is de laatste jaren onderhevig aan steeds meer veranderingen die elkaar sneller opvolgen. Dit maakt het voor wagenparkbeheerders steeds uitdagender om de best passende oplossingen te vinden om hun wagenpark optimaal in te zetten en te beheren. Samenwerkingen met innovatieve bedrijven en integraties met nieuwe technologieën zijn cruciaal voor verdere succesvolle ontwikkelingen”, zegt Lucas Avink, Head of Sales bij Webfleet Benelux.
Ecosysteem van oplossingen

Met het voertuigvolgsysteem van Webfleet, een fleet management-oplossing dat gegevens zoals locatie, brandstofverbruik en rijtijden verzamelt, zag het dochterbedrijf van Bridgestone een geschikte kans om samen met partnerorganisatie ARC meerdere partijen samen te brengen en het potentieel van verticale systeemintegraties te demonstreren.

Bijgevolg nemen de sprekers tijdens de informatiedag niet enkel vlootbeheer onder de loep, maar hebben ze een gerichte focus op het grotere plaatje, namelijk: hoe de orderverwerking, planning, registratie van activiteiten, verwerking van administratie en verloning kunnen worden geoptimaliseerd door de integratie van bestaande technologieën. Op deze manier krijgen transportbedrijfsleiders en -besluitnemers tijdens het event een duidelijk overzicht van het huidige ecosysteem van digitale oplossingen en kunnen ze die concreet inschakelen zodat hun organisatie er voordeel kan uithalen.

“Aan de hand van concrete voorbeelden willen we duidelijk maken welke optimalisaties er mogelijk zijn voor de dagelijkse praktijken van een transportorganisatie door in te zetten op digitalisering. Ik kijk ernaar uit om samen met onze partners te illustreren hoe huidige technologieën en eenvoudige integraties de efficiëntie van processen kunnen verhogen”, zegt Nicolas Mulders, zaakvoerder van ARC.
Divers aanbod aan expertise

Nicolas van ARC zal het evenement inleiden met een inspiratiesessie rond de toegankelijkheid van digitale oplossingen en de innovatieve mogelijkheden waarmee bedrijven hun verouderde processen kunnen transformeren, voor bijvoorbeeld een efficiënte overstap naar het elektrische tijdperk. Hierna volgen verschillende presentaties onderbouwd met unieke vakkennis over hoe transportbedrijven hun processen kunnen optimaliseren:

  • Dashdoc biedt inzichten over transportadministratie en hoe ritten manueel of automatisch efficiënt gepland kunnen worden.
  • Webfleet en ARC gaan dieper in op het kostenbesparende potentieel van voertuigvolgsystemen en op welke manier real-time data unieke inzichten genereren.
  • LogiApp legt uit hoe zij met een volwaardige boordcomputer de administratieve opvolging van de activiteiten van de chauffeur verzorgen.
  • SD Worx vertelt meer over de efficiënte verwerking van administratie, facturatie en loonadministratie, en onthult een nieuwe tool voor de automatische creatie en verspreiding van het digitaal prestatieblad van de chauffeur in een online payrolldossier.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This