Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

25 april 2023

Panduit breidt het RapidID-systeem uit om netwerkbekabeling nog sneller digitaal te kunnen documenteren. Met het RapidID Network Mapping System van Panduit kunnen bedrijven tot 50% aan tijd en kosten besparen bij het documenteren van patchkabels. Netwerktechnici en installateurs kunnen voortaan gebruikmaken van vooraf gelabelde patchkabels en de RapidID Bluetooth-handscanner, om moeiteloos patchverbindingen te maken en deze zowel snel als eenvoudig te documenteren voor latere tracing.

Netwerkstoringen reduceren en voorkomen

Met deze oplossing wordt het tijdrovende en foutgevoelige proces van patchkabels documenteren aanzienlijk vereenvoudigd, wat helpt bij het reduceren of voorkomen van netwerkstoringen. RapidID is een praktisch alternatief voor traditionele procedures en biedt een documentatieoplossing voor de bouw van nieuwe technische ruimtes, het lokaliseren van patchverbindingen, of bij het vervangen van een netwerkswitch. Defecte patchverbindingen zijn tevens  sneller op te sporen.

Fabrieksgelabelde patchkabel

De basis van het RapidID-systeem is de fabrieksgelabelde patchkabel van Panduit. Met één-op-één identificatielabels aan beide uiteinden van de patchkabel, die worden uitgelezen met de Bluetooth-handscanner en toegewezen aan de betreffende hardware in de RapidID-app. De labels hebben een 12-cijferige barcode en de letters ‘A’ en ‘B’, die het begin en einde van de kabel definiëren. Met dit systeem kunnen veelvoorkomende netwerktaken zoals labelen, traceren en onderhoud/troubleshooting in twee eenvoudige stappen worden geautomatiseerd. In de eerste stap maakt men de patchverbindingen met de in de fabriek gelabelde patchkabels. In de tweede stap worden de labels van de patchkabels met de Bluetooth-scanner in de RapidID app geregistreerd. Tijdens het scannen worden de patchkabels toegewezen aan de gedefinieerde switchpoort. Alle gescande data is gemakkelijk te exporteren en veilig te verwerken, zonder dat handmatige en foutgevoelige gegevensinvoer nodig is. 

Tijdbesparing

Met RapidID kunnen patchverbindingen snel en eenvoudig worden getraceerd, gecorrigeerd of geëlimineerd, voor probleemoplossing of patchwerkzaamheden. Slechts één uiteinde van de patchkabel hoeft te worden gescand, waarna de gedocumenteerde verbinding wordt weergegeven in de RapidID-software en het tweede uiteinde kan indien gewenst worden gecontroleerd. De app geeft ‘PASS’ of ‘FAIL’ weer. Samengevat reduceert Panduit’s RapidID-oplossing de tijd die nodig is voor netwerkdocumentatie, probleemoplossing en incidentele patching aanzienlijk, en maakt tijdrovende en foutgevoelige handmatige documentatie overbodig.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This