Revolutionaire AI Startup MyGamePlan breekt internationaal door met partnership Almere City

25 april 2023

Na België zwicht ook Nederland voor MyGamePlan: een app waarmee elke club, profvoetballer of (later) topsporter 24/7toegang heeft tot een database vol inzicht: met statistieken, metrics en benchmarks van zichzelf, teamgenoten én tegenstanders. Onderbouwd met videobeelden van elke pass, dribbel, assist, doelpunt of ander specifieke spelsituatie. Ontsloten door een uitgebreide zoekfunctie. En met een player-to-player communicatiesysteem als kers op de taart. 

image003.png

De software van MyGamePlan trekt ruwe videobeelden binnen en zet al dat materiaal om in kortere fragmenten met handige labels.  Welke speler of spelers zie je in actie tijdens de clip? Gaat het om een actie voorwaarts of achterwaarts, gaat het om een goede of slechte pas, kwam er een duel bij kijken, … Dankzij de AI vinden coaches en analysten alle relevante informatie in een mum van tijd terug. Specifieke beelden of confrontaties kunnen ze ook delen met hun spelers via de PlayerApp. 

In België namen verschillende competitiewedstrijden al een verrassende wending door de grondige voorbereiding die de MyGamePlan klanten voortaan kunnen doen. Geen wonder dus, dat ook Nederland al voor de bijl ging voor deze revolutionaire gamechanger.

Almere City gebruikt de tool sinds november en is helemaal enthousiast. Technisch manager Johan Hansma: “Wij zijn blij met het partnership met MyGamePlan en verwachten dat de samenwerking een positieve bijdrage gaat leveren in de ontwikkeling van onze spelers. Uiteraard hopen wij dat MyGamePlan helpt bij de verdere stappen die wij als Almere City FC op voetbalgebied willen zetten.”

Na de Lage Landen werkt MyGamePlan ook aan een snelle doorbraak in Duitsland en de UK. De tool is goed op weg om het nieuwe normaal te worden in voetballand.

CEO Berten Knaepen: “Of er verrassende manieren zijn waarop de app gebruikt wordt? We zien dat individuele spelers hun clips graag delen op social media en zo hun community uitbreiden. Vlak voor de wedstrijd is de activiteit op de app ook groter dan anders. Een beetje zoals studenten nog snel hun leerstof herhalen voor het examen, bestuderen de voetballers acties van tegenstanders voor de match. Uiteraard zijn we trots dat hevige gebruikers als Mandela Keita, Mike Trésor en Victor Boniface zichtbaar uitblinken momenteel. Ook voor keepers is het natuurlijk nuttig te weten hoe vaak de spits van de andere ploeg links of rechts naar de winkelhaak mikte. Of hoe hoekschoppen of vrije trappen gegeven worden. Dergelijke informatie kan de uitkomst van de wedstrijd helpen bepalen. Geen klant zijn, is eigenlijk met achterstand aan de match beginnen. Je ziet heel duidelijk aan het klassement welke clubs al klant zijn en welke niet.”

AI & Venture Studio Miles Ahead voorziet MyGamePlan van funding voor de verdere uitrol van het bedrijf. “MyGamePlan past perfect in onze portfolio van Belgische bedrijven die het verschil kunnen maken via AI en data” geeft Frank Hamerlinck, co-founder van Miles Ahead aan. “Van bij de initiële contacten zijn we enthousiast over de oplossing en het team – die de nodige ervaring en contacten hebben in de toch wel specifieke voetbalwereld. De sterke software doet de rest. Binnenkoppertje!”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This