Nieuw op Embedded World: CodeMeter technologie beschikbaar op reguliere apparaten voor massa-opslag

6 maart 2023

Wibu-Systems, de makers van de CodeMeter-beveiligings- en licentietechnologie, brengen hun expertise naar nieuwe opslagmedia. Het CmReady systeem voegt CodeMeter-functionaliteit toe aan gekwalificeerde apparaten voor massa opslag. Daarmee vult het bedrijf het gat op tussen de oorspronkelijke en nog altijd veelgevraagde maximale bescherming door middel van CmDongles en de eenvoudiger te verspreiden CmActLicense voor softwarecontainers. Swissbit, makers van in de industrie gangbare Data Protection (DP)-lijn van SD- en microSD-kaarten, werkt samen met Wibu-Systems voor de introductie van de CmReady-oplossing bij een brede doelgroep. 

Gebruikers van CodeMeter kunnen al rekenen op een breed scala aan keuzes: de technologie voor bescherming-, licentiëring en beveiliging laat zich toepassen in puur softwarematige vorm; als hardware gebaseerde oplossing en als cloudcontainers. Elke keuze brengt zijn eigen unieke voordelen met zich mee. De met een smartcard-chip uitgeruste CmDongles bieden ongeëvenaarde beveiliging en een breed scala aan implementatievormen, waaronder USB-sticks, geheugenkaarten en ASIC’s. Net als hun soortgenoten in de cloud zijn ze gemaakt voor mobile toepassingen. Beide beveiligingstypen ondersteunen extra mogelijkheden zoals CodeMoving. Daarbij geschiedt de activatie van gevoelige code in een veilig afgesloten container. CmActLicense-softwarecontainers bieden gebruiksgemak en comfort; de licenties zijn gebonden aan de digitale vingerafdruk van het apparaat waarop ze worden gebruikt.

CmActlicenties worden via een online-activeringsproces met de CodeMeter License Central gebonden aan de reeks systeemkenmerken (voor zover aanwezig) met een vaste waarde (o.a. board, CPU, disk, network adapter) van de hardware waarop de gelicentieerde software draait. In een embedded omgeving of bij IoT-toepassingen is dat niet altijd mogelijk, terwijl CmDongles en CmAsics soms ook geen optie zijn. Veel makers van embedded en IoT-apparaten kiezen wel voor gangbare apparaten voor massaopslag, zoals SD- of microSD-kaarten. CmReady is een uitbreiding van CmActlicenties en biedt de softwaremakers voor embedded systemen en IoT-apparaten het beste van twee werelden. Met CmReady wordt de binding tot stand gebracht door de unieke hardware-ID (UID) van de kaart te combineren met een monotoon oplopend telmechanisme. Daarmee zijn repeterende aanvallen op de licentiecontainer te voorkomen. Deze UID-units zijn overdraagbaar en gemakkelijk te gebruiken.  Daardoor laten licenties zich eenvoudig toevoegen via het vertrouwde CodeMeter-licentiebeheersysteem en zijn er geen extra implementatie-inspanningen nodig om de binding tot stand te brengen.

CmReady omvat voor ruim 90% de functionaliteit van CmDongles en vormt qua prijs en efficiency een aantrekkelijk hybride alternatief, dat alle door CodeMeter geboden licentiemodellen ondersteunt, inclusief de momenteel populaire varianten, zoals: abonnementen; licenties voor betalen per gebruik of betalen per functie.

Wibu-Systems werkt samen met Swissbit, een in Zwitserland gevestigde fabrikant van industriële geheugen- en beveiligingsoplossingen met een eigen productiefaciliteit in Berlijn om de CodeMeter-technologie te integreren met hun Data Protection (DP) microSD- en SD-kaarten. Het CmReady-label waarborgt de gecertificeerde compatibiliteit. Swissbit-kaarten van industriële kwaliteit zijn al de favoriete keuze voor hardware fabrikanten en industriële toeleveranciers. De nieuwe CmReady-faciliteiten voegen nog meer waarde toe aan hun huidige portfolio.

Oliver Winzenried, oprichter en CEO van Wibu-Systems, is enthousiast over de nieuwe CmReady-technologie en de samenwerking met Swissbit: “Dit is een echte doorbraak voor de markt: echte CodeMeter-kracht met onze software gebaseerde CmAct-licenties, gebonden aan reguliere geheugenkaarten. Onze beschermings- en licentietechnologie komt beschikbaar voor een bredere doelgroep. In Swissbit, een bedrijf dat net zo toegewijd is aan kwaliteit als wij, hebben we de perfecte partner gevonden om dit nieuwe terrein te betreden.”

“We zijn er trots op aan boord te zijn als partner voor CodeMeter’s baanbrekende benadering van Ready-technologie. Het concept van hardware beveiligingsankers als betrouwbaar ijkpunt in industriële en IoT-toepassingen is voorbestemd om te functioneren als de meest effectieve en veilige oplossing voor licentiebescherming. Door veiligheid en flexibiliteit te combineren, levert CmReady meetbaar toegevoegde waarde, waarvoor wij graag onze DP-kaarten ter beschikking stellen”, aldus Claus Gruendel, General Manager Embedded IoT Solutions bij Swissbit.

Op Embedded World, het wereldwijde platform voor de embedded technologie gemeenschap, dat van 14 tot 16 maart plaatsvindt in Neurenberg, kunnen makers van embedded oplossingen en IoT-apparaten meer te weten komen over de nieuwe CmReady door een bezoek te brengen aan de Wibu-Systems vertegenwoordiging op OSADL – the Open Source Automation Development Lab, hal 4, stand 168, en Swissbit in hal 1, stand 534. Daarnaast houden de twee bedrijven gezamenlijke lezing met als thema: “CmReady-apparaten voor massaopslag bieden een gebruiksvriendelijke IP-beschermingsoplossing voor de embedded wereld” op de expositieruimte van de SD Association, hal 3A, stand 314, om 11.30 uur op 14 maart a.s.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This