Euralarm zet adviesraad op om branddetectie en -blussing te verbeteren

7 maart 2023

De datacenterindustrie vormt een belangrijke doelgroep voor de branddetectie- en blussingssector. Voor datacenters is het cruciaal dat een belangrijke veiligheidsvoorziening als systemen voor de detectie en oplossing van rook- en brandincidenten op maat van digitale infrastructuren is ontwerpen en aangelegd. Hetzelfde voor andere branches als de industrie of gebouwbeheer. 

Daarom heeft Euralarm, de Europese vereniging voor de elektronische brandveiligheids- en beveiligingsindustrie, besloten een adviesraad in het leven te roepen die nadrukkelijk gaat kijken naar branddetectie en blussing geoptimaliseerd voor specifieke markten en toepassingen. Denk aan sterk gedigitaliseerde omgevingen als datacenters.

Foto via Stable Diffusion

Al sinds haar oprichting is Euralarm sterk betrokken bij de standaardisatie van producten en systemen voor de brand- en beveiligingsindustrie om een voortdurende verbetering van de productkwaliteit en de betrouwbaarheid van deze systemen mogelijk te maken. Terwijl dit Euralarm helpt haar huidige doelstellingen te bereiken, wil de vereniging er ook voor zorgen dat er een platform is om strategische onderwerpen te bespreken, bijvoorbeeld in de wereld van digitale infrastructuren. Dit platform zal worden geleverd door Euralarm’s nieuw opgerichte Executive Advisory Council. De onderwerpen die in de council aan bod zullen komen, zijn met name strategische kwesties die verband houden met technologische of regelgevende veranderingen.

Als branddetectie en blussing onvoldoende is afgestemd op specifieke toepassingen kunnen zich gemakkelijk situaties voordoen waarbij de blussing van een gedetecteerde brand voor veel grotere problemen zorgt dan noodzakelijk is. Dit maakt bijvoorbeeld het blussen van branden in datacenters relatief ingewikkeld. Maar ook de brand in een grote batterij-installatie in Californië kreeg onbedoeld veel grotere gevolgen door een verkeerde manier van blussing waardoor beduidend meer batterijen getroffen werden dan noodzakelijk.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This