VMware breidt SD-WAN uit naar Operational Tech (OT) met nieuw softwareclientaanbod

28 februari 2023

VMware gaat nieuwe en verbeterde remote worker/apparaat-connectiviteit en intelligente draadloze mogelijkheden leveren aan zijn SD-WAN- en SASE-klanten. Daarnaast gaan VMware en Intel samenwerken op het gebied van edge-appliances met 5G-connectiviteit die ondersteuning bieden voor aanvullende SD-WAN-use-cases met mobiele en IOT-apparaten. Dit kondigt VMware vandaag aan tijdens MWC in Barcelona.

VMware SD-WAN biedt klanten maximale flexibiliteit en ongeëvenaarde prestaties. Door een uniek virtueel overlay-netwerk bovenop onderliggende transport(en), verbetert VMware SD-WAN de betrouwbaarheid van applicaties door binnen milliseconden te reageren op problemen met draadloze of bekabelde netwerken, wat een vereiste is in de huidige omgeving van Over The Top-applicaties. Verder ondersteunen VMware SD-WAN en SASE een breed scala aan transportdiensten, waaronder LTE/3G, satelliettransport en bekabelde transportopties zoals MPLS en breedband, waardoor maximale flexibiliteit in WAN-connectiviteit mogelijk is.

Met VMware SD-WAN kunnen klanten vol vertrouwen elk van deze transportservices gebruiken. Praktijktests hebben aangetoond dat VMware SD-WAN meer dan 40% verbetering in QoE kan bieden voor spraak- en videotoepassingen bij gebruik van satelliet en LTE.(1) Bovendien biedt het de beste applicatiekwaliteit en zorgt het voor optimaal gebruik van het netwerk middels adaptieve drempels die zijn ontworpen op basis van lessen uit de praktijk van de meer dan 100.000 LTE- en satellietverbindingen die momenteel door VMware-klanten worden gebruikt.

Deze verbeteringen bepalen de richting voor management plane-API’s en AIOps-integratie met 5G-carrier-platforms ter ondersteuning van geavanceerde serviceaanpassingen met behulp van netwerkslicing en RIC-integratie. Hierdoor kunnen serviceproviders beter voldoen aan de WAN-eisen van ondernemingen. Door de combinatie van API’s, AIOps en netwerkslicing profiteren bedrijven van lagere kosten en betere dienstverlening en servicebeheer. Bovendien zullen VMware SD-WAN en SASE de connectiviteit, rekenkracht en intelligentie verbeteren in snel evoluerende edge use-cases met behulp van VMware Private Mobile Network.

De VMware SD-WAN Client zal naar verwachting beschikbaar zijn in VMware’s Q1 FY24.

Samenwerking Intel en VMware

Vandaag kondigen VMware en Intel een samenwerking aan met betrekking tot edge-appliances die ondernemingen uitgebreide 5G-connectiviteitsopties zullen bieden. Dit stelt bedrijven in staat om met meer vertrouwen wireless-technologie te gebruiken om bestaande bekabelde verbindingen uit te breiden of te vervangen. Daarbij zijn ook aanvullende SD-WAN-gebruiksscenario’s mogelijk, waaronder bewegende voertuigen, geldautomaten en IOT-apparaten. De eerste in de reeks nieuwe apparaten zal een oplossing zijn met een kleine vormfactor voor kleine filialen, gevolgd door een met 5G uitgeruste versie. Deze apparatenfamilie, die naar verwachting beschikbaar zal zijn in kalenderjaar 2023, biedt een verbeterde WAN-doorvoer, de nieuwste wifi-technologie, een geïntegreerde eSIM om provisioning te vereenvoudigen en een gunstiger rendement.

Nieuwe certificering

VMware voegt vandaag ook een VMware Certified Professional-opleidingsprogramma en certificaat voor VMware SD-WAN en SASE toe aan zijn reeks professionele certificeringen. Deze nieuwe certificering helpt partners en klanten professionals te identificeren met de vaardigheden en expertise die nodig zijn om VMware SD-WAN-oplossingen effectief te implementeren en te beheren. Door VMware SD-WAN Certified Professionals in te huren of mee samen te werken, krijgen partners en klanten vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun SD-WAN-implementatie, wat een soepel en succesvol implementatieproces mogelijk maakt. VMware bouwt het SD-WAN- en SASE-certificeringstraject verder uit met vaardigheidsbadges en geavanceerde certificeringen die later in 2023 worden verwacht.

“De samenwerking met onze serviceproviderpartners om de SD-WAN-clientoplossing te lanceren, is een goed voorbeeld van hoe we samen ondernemingen helpen te voldoen aan de mobiliteitsvereisten van het hybride personeelsbestand”, zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales bij VMware Benelux. “Als aanvulling op de investering van onze partners in 5G-services, zal VMware verbeterde intelligentie leveren voor het uitvoeren van SD-WAN over 5G-netwerken, waardoor serviceproviders meer geld kunnen verdienen met hun netwerken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This