SANS Institute lanceert nieuwe reeks cybersecuritytrainingen voor IT-beheerders

28 februari 2023

SANS Security Awareness, een divisie van het SANS Institute, kondigt de lancering van een nieuwe reeks korte technische trainingsmodules aan: “Security Essentials for IT Administrators”. Deze modules bieden een uitgebreid overzicht van cyberveiligheidsprincipes, specifiek gericht op degenen met een fundamenteel begrip van IT-systemen en/of netwerkbeheer om hen goed geïnformeerd en up-to-date te houden in het voortdurend veranderende cybersecuritylandschap.

Relevante training voor deze doelgroep is essentieel in de algemene veiligheidshouding van een organisatie nu steeds meer IT-professionals, zoals netwerk- of systeembeheerders en ingenieurs, ook bepaalde veiligheidsverantwoordelijkheden op zich nemen. 

Het SANS Institute, de grootste en meest vertrouwde aanbieder van cybersecuritytrainingen en -certificeringen wereldwijd, lanceert een nieuwe reeks cybersecuritytrainingen voor IT-beheerders

De serie werkt met een aantal leerdoelstellingen van populaire SANS-trainingen zoals SEC301, SEC388, SEC401 en SEC504, en is ontworpen om het bewustzijn rond het unieke aanvalslandschap waarmee IT-professionals geconfronteerd worden, te vergroten. Deze productlijn is beschikbaar voor organisaties die hun securitykennis en -paraatheid willen verbeteren, rechtstreeks bij SANS Security Awareness of via het Microsoft-pakket ‘Defender for Office 365’.

“De lancering van deze nieuwe cursus markeert een spannend hoofdstuk in onze missie om hoogwaardige veiligheidstraining te leveren aan professionals in de industrie: in het bijzonder de gebruikers die, door hun bevoorrechte toegang en geavanceerde vaardigheden, een uniek risico dragen”, aldus John Byrne, General Manager van SANS Security Awareness. “We zijn verheugd dat Microsoft SANS heeft aangewezen om deze uitgebreide reeks aan technische content te leveren, om organisaties over de hele wereld de nodige kennis en vaardigheden te bieden om zich te beschermen tegen de meest urgente veiligheids-risico’s. Deze modules bieden een krachtige oplossing voor organisaties die hun veiligheidsstatus willen versterken en het personeelsbeheer voor technische teams willen stroomlijnen.”

‘Security Essentials for IT Administrators’ is onderdeel van een groter geheel aan korte technische trainingen die aangeboden worden door SANS Security Awareness, waaronder secure code- modules voor ontwikkelaars, ICS-ingenieurstraining (Industrial Control System) en NERC CIP-compliance training. Deze reeks omvat 12 modules met diepgaande, taakspecifieke training met een gemiddelde looptijd van 7,5 minuten, waardoor het een snelle en handige manier is voor netwerk- en systeembeheerders om hun begrip van fundamentele best practices inzake security te versterken.

“Het SANS Institute is trots om deze reeks aan te bieden als een waardevolle bron voor veiligheidsmedewerkers, om hun begrip van de unieke uitdagingen waarmee zij in hun dagelijkse rol geconfronteerd worden te vergroten,” aldus Keith Palmgren, SANS Senior Instructor en auteur van de videoserie. “Deze training is een essentieel element in de toolkit van elke security professional, en getuigt van de toewijding van SANS om de hoogst mogelijke kwaliteit veiligheidstraining te bieden.”

Voor meer info, en om een demo aan te vragen, klik hier.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This