Palo Alto Networks lanceert security-oplossing voor de industriesector

28 februari 2023

Aanvallen op de industriële apparatuur hebben vaak desastreuze gevolgen voor de toeleveringsketen en de kritische infrastructuur. Toestellen uit de industriesector zijn ook moeilijk te beschermen omdat security vaak niet vanaf het begin is ingebouwd en herstel daardoor niet mogelijk is. De meeste systemen moeten ook 24/7 draaien waardoor ze moeilijk te onderhouden zijn.

Daarom lanceert Palo Alto Networks vandaag Zero Trust OT Security, een security-oplossing specifiek ontworpen voor de industriesector. Mede dankzij de ingebouwde artificiële intelligentie kunnen klanten hun apparatuur beter beschermen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

Geen extra installatie voor klanten

De oplossing van Palo Alto Networks komt met de Industrial OT Security clouddienst. Hierdoor kunnen de meer dan 61.000 actieve klanten die al Prisma SASE of een firewall van Palo Alto Networks gebruiken de oplossing meteen in huis halen. Dit zonder extra installatie van nieuwe sensoren.

Machine learning

De Zero Trust OT Securitydienst maakt gebruik van machine learning om honderden industriële profielen in kaart te brengen – een primeur in de sector. Om de industriële apparaten te beveiligen doet de oplossing beroep op duizenden applicaties en honderden bedreigingskenmerken. Securityteams kunnen proactief risico’s herkennen en de nodige herstelstappen uitvoeren. De systemen worden voortdurend gemonitord waardoor afwijkingen meteen worden verholpen volgens het firewallbeleid.

Zero Trust OT Security wordt centraal beheerd:

  • Industriële apparatuur en netwerken via de next-generation firewalls van Palo Alto Networks en de nieuwe Industrial OT Security dienst
  • Toegang op afstand via Prisma SASE
  • Geconnecteerde 5G-apparatuur via de next-generation firewalls en de 5G-Native Security-oplossing van Palo Alto Networks

“De meeste security-oplossingen voor industriële apparatuur schieten tekort omdat ze niet alle toestellen in kaart kunnen brengen en bedreigingen niet proactief kunnen tegenhouden. Vaak werken de securitytechnologieën nog in silo’s waardoor er lekken ontstaan”, vertelt Anand Oswal, SVP, network security bij Palo Alto Networks. “Onze oplossing voor de industriesector houdt rekening met de hoge vereisten van de sector en beschermt de bedrijven dankzij doeltreffende security.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This