Citymesh neemt het Nederlandse Sigfox-netwerk over en zet voet aan wal buiten de grenzen

24 februari 2023

De Belgische telecomspeler Citymesh ziet 2023 groots en zet die ambitie meteen kracht bij met een overname van het Nederlandse Sigfox 0G-netwerk. Zo zetten ze meteen de toon voor hun ambitieuze toekomstplannen, uitbreiden naar Nederland, Luxemburg en als het even kan, de rest van Europa. De acquisitie van het Sigfox-netwerk (VolkerWessels Telecom) is daar een eerste stap in. 

Mitch de Geest, CEO van Citymesh, legt uit: “Zeg het nog niet te luid, maar eigenlijk willen we dé Benelux-speler worden als het aankomt op low power networks, 0G en Sigfox. Veel moeilijke woorden voor een relatief goedkoop netwerk van sensoren en chips dat bitter weinig energie en onderhoud vraagt, maar ervoor zorgt dat objecten zoals watermeters, voertuigen en pakketjes bijvoorbeeld traceerbaar/connecteerbaar worden. Internet of Things dus. Zo leren we de Nederlandse telecommarkt kennen, want naast 0G willen we ook onze mobiele private netwerken en onze andere Belgische networksolutions uitrollen bij de buren. Daarom is het zeker een goede zaak dat we bij de Cegeka-familie zitten, aangezien zij al de nodige expertise en ervaring met complementaire toepassingen hebben in Nederland. Zo versterken we elkaar qua datacaptatie, connectiviteit en artificial intelligence.”

VolkerWessels Telecom monitort en onderhoudt verschillende en complexe netwerkinfrastucturen. Zij bouwden een eerste Sigfox netwerk uit in Nederland. Citymesh, deel van de Cegeka familie, nam vorig jaar al het Belgische Sigfox over en werd zo de grootste 0G-speler in België. Gezien hun jarenlange ervaring binnen het domein blijft VolkerWessels Telecom de monitoring, het onderhoud en nieuwbouw van het Sigfox-netwerk voor zich nemen. Ook UnaBiz, de eigenaar van de technologie achter het Sigfox netwerk, is betrokken als ondersteuner.

“Onze ervaring in het domein geeft ons een stevige voorsprong. Zo hebben we meer dan 300.000 watermeters van Waterlink in Antwerpen op het Sigfox-netwerk aangesloten, een belangrijke stap voor een beter waterbeheer. Voor Ardo doen we tracking van 400 containers, terwijl ZNA hun bloedtransport traceert met 0G. Daarom ook dat we over de grenzen willen kijken. Totaalpakketten kunnen aanbieden, van 0G tot 5G, want connectiviteit gaat verder waar de landkaart stopt,” vertelt Maarten Van Aerde, general manager Citymesh 0G.

Met de overname van het Nederlandse Sigfox-netwerk zet Citymesh zijn groei-ambities in de verf. De strategische samenwerking met Cegeka is een belangrijke factor in het verhaal. Citymesh installeert, connecteert en monitort de sensoren, terwijl Cegeka de verwerking, visualisatie en interpretatie van de data voor zich kan nemen. Dankzij die samenwerking, dankzij slimme investeringen en een nog groter aanbod binnen de connectiviteit is Citymesh klaar om ook de Nederlandse markt vast te grijpen.      

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This