Red Hat in de wolken met Oracle

1 februari 2023

Red Hat kondigt een samenwerking aan met Oracle. Klanten kunnen vanaf nu verschillende besturingssystemen laten draaien op de cloudinfrastructuur van Oracle (OCI), te beginnen met de eigen Red Hat Enterprise Linux (RHEL).

Gartner voorspelt dat publieke clouddiensten met 18,5% zullen groeien in 2023. Bovendien vertrouwt 90% van alle Fortune 500-bedrijven vandaag op oplossingen van Red Hat of Oracle. Voor veel van die ondernemingen fungeert RHEL al als besturingssysteem en de OCI als clouddienst. Vanaf vandaag kunnen die bedrijven hun operaties dus eenvoudig standaardiseren en genieten van een gemeenschappelijk platform.

Dankzij de samenwerking kunnen configuraties van virtuele machines in de OCI vanaf vandaag makkelijk RHEL draaien. Klanten kunnen nu bijvoorbeeld ook eenvoudig hun workloads op RHEL migreren naar RHEL op OCI. Virtuele machines op Oracle kunnen ook snel worden geschaald, van de kleinste CPU tot de grootste projecten. Ook op het vlak van de ondersteuning slaan Red Hat en Oracle de handen in elkaar. Gemeenschappelijke klanten kunnen nu bij de customer service van beiden terecht met vragen of opmerkingen.

Red Hat Enterprise Linux is de ruggengraat van Red Hats hybride cloudportfolio, waar ook Red Hat OpenShift, Red Hat Ansible Automation Platform en andere technologieën onder vallen. Dankzij de samenwerking kunnen klanten van Red Hat en Oracle vanaf nu een sterke basis leggen voor toekomstige projecten op RHEL, en tegelijkertijd de waarde van de huidige investeringen in IT behouden.

Beschikbaarheid

Red Hat Enterprise Linux is vanaf nu gecertificeerd op de flexibele virtuele machines van de OCI. Deze gaan van één tot 80 CPU-kernen, en van 1GB geheugen per CPU tot 1.024 GB, afhankelijk van de processor. RHEL wordt eerst ondersteund op de meest recente virtuele machines op de OCI die werken met AMD-, Intel- en ARM-processoren.

Klik hier voor meer informatie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This