Belangrijke omzetstijging voor retailers tijdens januarikoopjes

1 februari 2023

Uit data van Mollie, één van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, blijkt dat Belgische retailers tijdens de afgelopen wintersolden behoorlijk meer verkochten dan in januari vorig jaar.

Mollie registreerde 23% meer online betaaltransacties dan in januari 2022. De omzet bij de Mollie-retailers steeg dan weer met 31% waaruit we mogen besluiten dat de consument gemiddeld meer uitgaf per aankoop.

Op basis van deze cijfers lijkt de terughoudendheid die we nog zagen bij de Belgische consumenten op Black Friday en tijdens Cyber Week verdwenen. De Belgische webshops noteerden op Black Friday, die op 25 november 2022 viel, immers slechts een beperkte omzetstijging van 0,87 procent in vergelijking met het jaar voordien. Voor de volledige Cyber Week, welke de maandag voor Black Friday begon, zagen de Belgische retailers hun omzetvolumes slechts met 10,47 procent stijgen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This