Wipro versnelt bedrijfstransformatie met RISE with SAP

2 februari 2023

Wipro Limited, een specialist op het gebied van IT, consulting en business process-services, heeft onlangs in recordtijd de overstap gemaakt naar SAP S/4HANA Cloud private edition. Wipro deed dit met behulp van het RISE with SAP-programma. Met een RISE with SAP-oplossing in de cloud koos Wipro voor een aanpak die vergelijkbaar is met de aanpak die het ontwikkelt voor zijn toonaangevende zakelijke klanten.

Wipro is in 66 landen actief met een uitgebreid portfolio op het gebied van consultancy, cloud, design, engineering en operations. Met meer dan 250.000 medewerkers en zakelijke partners ontwikkelt het innovatieve oplossingen voor de meest uitgebreide digitale transformaties van zijn klanten.

De wereldwijde aanwezigheid heeft geresulteerd in een complexe infrastructuur. Met 73 delivery centres over de hele wereld waren de financiële teams van Wipro bijvoorbeeld veel tijd kwijt aan het afstemmen van de rapportages. “Door de complexiteit van ons bedrijf en het ontbreken van een gezamenlijk overzicht over de continenten, ontbrak een ‘single source of truth’”, zegt Hare Ram Ray, bij Wipro General Manager en Head of SAP Business voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nordics en de Benelux.

Om meer zicht te krijgen op zijn activiteiten en zijn vermogen om toekomstige bedrijfsbehoeften te voorspellen, begon de wereldwijde professionele dienstverlener aan zijn eigen transformatie. De cloud werd gekozen als het transformatieplatform voor bedrijfsinnovatie en groei.

Een Business Transformation as a Service-aanpak invoeren

Voor het stroomlijnen en vereenvoudigen van zijn processen koos Wipro voor SAP S/4HANA Cloud private edition. Dit platform vormt de basis voor een digitale transformatie die verdere groei mogelijk moet maken. Voor een soepele overgang naar S/4HANA Cloud selecteerde de IT-dienstverlener RISE with SAP. Dit Business Transformation as a Service-pakket maakt de reis naar ERP in de cloud zo eenvoudig mogelijk.

Wipro had meerdere redenen om voor RISE with SAP te kiezen, waaronder:

  • Security – “Security was een van onze belangrijkste prioriteiten toen we een upgrade van onze systemen overwogen”, stelt Hare. “De verbeterde beveiligingsfuncties in RISE with SAP verminderen het risico van hackers enorm. De beveiliging en firewalls zijn de beste in hun klasse, zodat we er zeker van zijn dat onze bedrijfs- en klantgegevens op het hoogst mogelijke niveau worden beschermd.”
  • Kostenbesparing – Door contracten via RISE with SAP te consolideren en over te stappen op SAP S/4HANA Cloud verlaagt Wipro zijn total cost of ownership met 20 tot 22 procent. Deze kostenbesparing wordt geherinvesteerd in de voortdurende digitale transformatie van het bedrijf en zal bijdragen aan de financiering van geplande innovaties.
  • Integratie en innovatie – Een onderdeel van RISE with SAP is het SAP Business Technology Platform (BTP). “SAP BTP is een platform voor innovatie”, licht Hare toe. “Het integreert alle gegevens in ons SAP-systeem met andere bronnen en maakt het gemakkelijker om nieuwe bedrijfstoepassingen te ontwikkelen die aan onze toekomstige eisen voldoen. Dit alles met behoud van een schone kern, waardoor we veel flexibeler kunnen zijn.”

Meer waarde creëren

Voor Wipro heeft RISE with SAP met de voordelen die het levert zijn kracht bewezen. Slechts enkele maanden na de selectie van SAP S/4HANA Cloud ging Wipro live met het nieuwe ERP-platform. “De daadwerkelijke overstap was een marathonactiviteit van 48 uur tijdens een weekend waarna het project zoals afgesproken in een recordtijd werd opgeleverd”, blikt Hare terug. “Door de overstap naar S/4HANA Cloud zijn onze prognoses veel nauwkeuriger geworden. Onze financiële teams houden bovendien meer tijd over.”

Als wereldwijde strategische partner van SAP heeft Wipro uitgebreid ervaring opgedaan met RISE with SAP, zoals blijkt uit zijn diepgaande capaciteiten bij de transformaties van grote wereldwijde bedrijven via S/4HANA in de cloud. Met een strategische inzet van zijn transformatieraamwerk Wipro eSymphony, en de toonaangevende Wipro FullStride Cloud Services, stelt Wipro zijn klanten in staat om intelligente ondernemingen te worden. Volgens de wereldwijde marktleider zorgt eSymphony als aanvulling op RISE with SAP voor een verdere versnelling van de reis die klanten maken naar de cloud, waardoor zij hun bedrijven kunnen vernieuwen en klaar zijn voor de toekomst.

Wipro breidt activiteiten uit

Nederlandse bedrijven kunnen voor hun digitale transformaties al ruim twee decennia rekenen op de hulp van Wipro. De leider in professionele dienstverlening heeft zijn sterke aanwezigheid in de Benelux de afgelopen jaren nog verder uitgebreid via overnames van onder andere Capco en het wereldwijd opererende SAP-consultancybedrijf Rizing dat zijn Europese hoofdkantoor in Den Haag heeft staan.

In december 2022 opende Wipro een nieuw kantoor in Amsterdam. Hare: “Het is een bevestiging van onze betrokkenheid bij de regio. Als ‘OneWipro-familie’ hebben we een voortrekkersrol als het gaat om het mogelijk maken van toonaangevende veranderingen en het opbouwen van talent dat de toekomst van de industrie en de economie in Amsterdam en heel Nederland vorm kan geven.”

De SAP-gedreven innovaties die Wipro heeft gerealiseerd, zullen ervoor zorgen dat dit nieuwe kantoor snel op stoom komt en een belangrijke rol kan spelen bij het leveren van de cloudstrategieën die Europese bedrijven nodig hebben om hun infrastructuren te ontwikkelen. Vanwege het vermogen van de cloud om innovatie en flexibiliteit te stimuleren, zien steeds meer bedrijven cloudplatforms als een strategisch bedrijfsmiddel. Wipro’s RISE with SAP-expertise zal ondernemingen effectieve trajecten bieden om SAP te adopteren en hun activiteiten te versterken. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This