Onventis gaat volgende groeifase in met nieuwe investeerder

27 januari 2023

Keensight Capital, een van de private equity managers gewijd aan pan-Europese Growth Buyout investeringen, heeft Onventis overgenomen, een leverancier van cloud inkoopoplossingen voor het middensegment van Duitsland, de Benelux en de Scandinavische landen.

Main Capital investeerde in 2019 in Onventis en heeft het bedrijf ondersteund om een toonaangevende Source-to-Pay (S2P) leverancier voor middelgrote ondernemingen te worden.

Onventis, opgericht in 2000 met haar hoofdkantoor in Stuttgart, stuurt source-to-pay processen van directe en indirecte materialen in strategische en operationele inkoop. Keensight, die al jaren geïnteresseerd is in Spend Management software, had Onventis al vroeg als leider geïdentificeerd, met het besef dat Onventis zich onderscheidt door een sterk productaanbod, een duidelijke strategische visie en feilloze uitvoering. Keensight zal Onventis ondersteunen om zich verder te ontwikkelen tot een internationaal midden-markt SaaS-leider. Gedurende de samenwerking blijft het voltallige managementteam van Onventis aan boord en investeert samen met Keensight Capital.

Tijdens de investeringsperiode van Main heeft Onventis zich ontwikkeld van een DACH-regio gericht bedrijf naar een pan-Europese softwareleider van Spend Management software met daarbij een lokale aanwezigheid in Nederland, Zweden en Oostenrijk. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf zich tot een aantrekkelijk rule-of-40-bedrijf met een sterke focus op terugkerende omzetgroei en een totale omzetstijging van meer dan 2,0x. Tevens ondersteunde Main Capital Onventis met twee strategische overnames op het gebied van uitgavenanalyse en factuurbeheer om het productaanbod van de groep uit te breiden en de internationale aanwezigheid te versterken. Deze prestaties zijn onlangs ook erkend door Spend Matters, die Onventis rangschikte als een van de ‘Providers to Watch’.

Frank Schmidt, CEO van Onventis merkte op: “Onventis heeft een veelbelovende toekomst voor zich en we zijn verheugd om dit komende hoofdstuk aan te gaan met Keensight als onze nieuwe partner. We geloven dat hun expertise onze groei zal stimuleren en kijken ernaar uit om samen te werken. We willen expliciet Main Capital Partners bedanken voor de goede samenwerking en hun ondersteuning bij het snel uitvoeren van onze gezamenlijk gedefinieerde groeistrategie. In slechts 3 jaar tijd zijn we in staat geweest om onze groei te versnellen, het bedrijf te internationaliseren en het productportfolio strategisch te verbeteren. Dit momentum zal worden voortgezet met onze nieuwe partner Keensight.”

Yuri Mikhalev, Partner bij Keensight Capital, voegde toe: “We zijn er trots om Onventis in ons portfolio te verwelkomen. We kijken er naar uit om samen te werken met het team om de groei van de groep te versterken en zowel het aanbod van het bedrijf en het geografische bereik te ontwikkelen. Wij hebben dit bedrijf geïdentificeerd als een toonaangevende Cloud Procurement Provider, en de reeds prominente marktpositionering, het sterke merk en het aantrekkelijke profiel van Onventis hebben ons overtuigd van het hoge kaliber van het bedrijf.”

Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner bij Main Capital Partners, concludeert: “We feliciteren Onventis met het ingaan van de volgende groeifase met Keensight. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren veelbelovend ontwikkeld en we zijn er trots op Onventis te hebben ondersteund met twee zeer strategische overnames die de waarde propositie voor de klant aanzienlijk hebben verbeterd. Wij wensen het bedrijf, het management en de medewerkers het allerbeste voor de toekomst.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This