HP benoemt Koen Van Beneden tot Managing Director HP Benelux

27 januari 2023

HP kondigt aan dat Koen Van Beneden de nieuwe Managing Director is van de onlangs gevormde HP Benelux-organisatie. Van Beneden was al Managing Director van België en Luxemburg en draagt in zijn nieuwe rol ook verantwoordelijkheid voor de Nederlandse regio. De benoeming ligt in lijn met de beslissing om België, Luxemburg en Nederland centraler te leiden vanuit de HP Benelux-organisatie.

Koen Van Beneden

In 2022 heeft HP de organisatie binnen de Benelux-regio opnieuw ingericht. De drie landen worden nu geleid vanuit 1 centrale organisatie. Het voordeel hiervan is een betere integratie tussen de verschillende afdelingen binnen de drie landen en een intensievere samenwerkingsmogelijkheden. Voor zakelijke klanten en partners biedt de nieuwe structuur aanvullende kansen. “Voor resellers zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om het speelveld te verbreden en zich aan klanten buiten de landsgrenzen te verbinden”, verklaart Koen Van Beneden.

Van Beneden heeft ruime ervaring binnen HP en maakt sinds 2008 onderdeel uit van de organisatie. In 2020 werd Van Beneden aangesteld als Managing Director van België en Luxemburg en vanaf nu komt daar dus Nederland bij. Van Beneden kijkt uit naar de verbreding van zijn rol binnen HP. “Het is een ontzettend interessante tijd om een innovatief bedrijf als HP te mogen leiden. Ik ben er van overtuigd dat we met de centralere belegging van de Benelux-organisatie nog grotere stappen kunnen maken.”

De integratie valt daarnaast samen met de overname van Poly. “In november hebben we de nieuwe HP collega’s van Poly verwelkomd. Een talentvolle en zeer enthousiaste groep nieuwe collega’s. Met de combinatie van Poly’s portfolio en onze hardware, software en services hebben we het meest complete portfolo in de markt om organisaties te helpen met een professionele Hybride werkomgeving qua persoonlijke werkplek en meeting faciliteiten. Data-driven, kwalitatieve audio en video en veilige hardware en management solutions.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This