Mollie kondigt wijziging in topmanagement aan

25 januari 2023

Mollie, een van de snelst groeiende betalingsverwerkers in Europa, kondigt de intentie aan om Koen Köppen als nieuwe CEO te benoemen. Koen was 5 jaar de CTO van Klarna voor hij in mei startte als CTO van Mollie om er een commerciële infrastructuur van wereldklasse uit te bouwen.

In zijn nieuwe rol zal hij Mollie’s missie leiden om complexe financiële diensten te vereenvoudigen en zo haar klanten, ongeacht hun grootte, succesvoller te maken. Koen’s benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en het advies van Mollie’s ondernemingsraad. Shane Happach, Mollie’s huidige CEO, verlaat het bedrijf om een nieuwe leiderschapsrol op te nemen in Azië.

Koen Köppen

In september 2022 lanceerde Mollie nog Mollie Capital, een flexibele en volledig geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering. Dit was een cruciale stap naar de financiële dienstverlening en geeft bedrijven toegang tot de financiële voorschotten die ze nodig hebben om te floreren. Een belangrijke deel van Koen’s rol als CEO is het verder versnellen van de innovatie en productontwikkeling zoals hij ook eerder deed bij Klarna.

“We zijn verheugd om Koen te verwelkomen in een nieuwe en grotere rol. Wij zijn onder de indruk van de impact die Koen de voorbije 8 maanden heeft gerealiseerd. Het is een wel verdiende promotie en we hebben al het vertrouwen in hem om Mollie’s groei en ontwikkeling te leiden,” zegt Eli Leenaars, voorzitter van Mollie. “Shane kan trots zijn op het bedrijf dat hij achterlaat en we zijn hem dankbaar voor zijn leiderschap tijdens onze Series C financieringsronde en onze stap naar financiële dienstverlening. Wij wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This