Acronis Cyber Foundation viert vijf jaar ondersteuning aan achtergestelde kinderen en gemeenschappen

25 januari 2023

 Acronis viert de vijfdeverjaardag van het Acronis Cyber Foundation Program, bestaande uit een aantal filantropische initiatieven bedoeld om samen met partners te werken aan projecten voor maatschappelijke ontwikkeling en om vrijwilligerswerk voor teamleden overal ter wereld te ondersteunen.

Met vijf jaar van grootse successen en steeds betere toegang tot onderwijs richt het programma zich in de eerste plaats op het voor iedereen beschikbaar stellen van onderwijsmogelijkheden en heeft het zich verder ontwikkeld tot het bieden van hulp bij ecologische projecten en van humanitaire hulp aan slachtoffers van natuurrampen. 

Het programma werd in 2018 gestart en is sterk gericht op onderwijs, door de bouw van scholen te financieren en IT-vaardigheden bij te brengen aan gemeenschappen overal ter wereld. In het kader van het Acronis Cyber Foundation Program heeft Acronis in samenwerking met partners heeft 18 scholen gebouwd en vijf andere scholen in aanbouw in 22 verschillende landen. Met dit initiatief zijn al meer dan 5500 studenten geholpen met toegang tot kwaliteitsonderwijs. Voor verdere ondersteuning hebben 12 scholen computerklaslokalen gekregen zodat studenten toegang hebben tot technologie en kunnen leren in een digitale omgeving.

Naast het bouwen van scholen houdt het programma zich bezig met onderwijsprojecten waarbij meer dan 14.000 mensen deelnemen aan Acronis IT Skills Training-programma’s. Het programma biedt bovendien humanitaire hulp aan meer dan 5500 mensen in gemeenschappen waar onvoldoende middelen beschikbaar zijn. Het programma heeft ook rechtstreeks te maken met de deelnemende vrijwilligers, die betrokken zijn bij projecten in verafgelegen delen van de wereld die een unieke kennismaking met andere culturen bieden. Zo is 92% van de vrijwilligers van het Acronis Cyber Foundation Program op jaarbasis betrokken bij humanitaire initiatieven. 

Patrick Pulvermueller, CEO van Acronis: “Ik ben trots op wat we allemaal met het Acronis Cyber Foundation Program bereikt hebben. Het Schools Initiative en het IT Skills Training Program boden de broodnodige ondersteuning aan mensen die dat hard nodig hadden en openden een hele wereld van nieuwe onderwijs- en carrièrekansen. Het succes van de Acronis Cyber Foundation was nooit mogelijk geweest zonder de hulp van onze partners. Ik wil hen bedanken voor hun niet-aflatende steun en ik twijfel er niet aan dat onze gezamenlijke inspanningen een bijdrage zullen leveren aan een positievere en meer welvarende toekomst.”

Onderwijs heeft een stevige en positieve impact op het leven van mensen en effent het pad voor toekomstige carrières in de technologie, een wereldwijd bloeiende sector. Het IT-opleidingsprogramma van de Acronis Cyber Foundation in Singapore hielp in samenwerking met het Yellow Ribbon Fund meer dan 120 studenten een certificeringsopleiding af te ronden en de waardevolle vaardigheden te verwerven om een baan te bemachtigen. Meer dan 70% van degenen die de IT Skills Training volgden, kregen al binnen één maand na afronding van de opleiding een baan. Het IT Skills-programma voor migranten in Zwitserland ging een samenwerkingsproject aan met Integres, een organisatie die zich richt op de integratie van immigranten in Zwitserland. In de loop van drie jaar bracht dit project 70 migranten uit Schaffhausen alle vaardigheden voor een carrière bij.

Sebastian Noelting, Managing Director bij RNT Rausch: “De Acronis Cyber Foundation staat voor dezelfde waarden die mij stimuleerden om een school in een dorp in de Dominicaanse Republiek te bouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat problemen als armoede en honger alleen door onderwijs op duurzame wijze kunnen worden opgelost. Daarom moet onderwijs voor iedereen overal ter wereld bereikbaar zijn. Ik ben blij dat we met Acronis kunnen samenwerken om dit doel te bereiken.”

Het succes van de Acronis Cyber Foundation is te danken aan de hulp van serviceproviders van Acronis, te weten GoDaddy, CloudFest, RNT Rausch, Zebra Systems, Climb Channel Solutions, BusyMouse, Ubistor en tal van anderen. De officiële liefdadigheidspartner van het Acronis Cyber Foundation Program, Groundbreaker, zorgt voor naleving van wet- en regelgeving en handelt alle aspecten met betrekking tot bouwprocedures af.

Leoni Rossberg, mede-oprichtster en Managing Director van Groundbreaker: “Acronis is al vanaf het begin een belangrijke partner voor ons en we zijn dankbaar voor hun inzet om overal ter wereld toegang tot kwaliteitsonderwijs te bieden. Ze laten zien hoe relevant en krachtig bedrijfsverantwoordelijkheid is en we hopen dat ze nog meer bedrijven in de techsector kunnen overhalen hetzelfde te doen.”

Het Acronis Cyber Foundation Program richt zich op samenwerking met andere organisaties om samen een verschil te maken. Acronis nodigt alle bedrijven, groot of klein, uit om aan projecten samen we werken. Voor partners die hun eigen ontwikkelingsplannen voor gemeenschappen willen opzetten, kan het programma ook hulp bieden bij andere initiatieven.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This