Tech Tribes neemt een participatie in open source-expert Kangaroot

26 januari 2023

Tech Tribes heeft een participatie gedaan in dat we vandaag het heuglijke nieuws mogen brengen betreffende onze participatie in Kangaroot, een pen source- en Linux-specialist.

Tech Tribes noemt zich een ‘home of digital experts’. Meer concreet, een cluster van IT-bedrijven gebouwd rond Axxes, Euricom en HCS. Elk met hun eigen expertise en cultuur, maar verbonden door een gemeenschappelijke visie en waarden. Het bundelen van commerciële en operationele krachten is binnen de samenwerking een sterke win, maar de grootste meerwaarde ligt in de kruisbestuiving omtrent technologische kennis en ervaring. De complexe digitale uitdagingen van onze klanten vereisen namelijk cross-technology teams die snel kunnen schakelen.

Er werken 700 digital experts aan de digitale transformatie voor klanten in België en Nederland. Zij ontwikkelen innovatieve oplossingen, geven advies en begeleiden transformaties. Ook helpen zij klanten met IT-strategie, software engineering en hybride platformen. Vanuit Axxes, Euricom en HCS Company is er de voorbije jaren een groeiende samenwerking tot stand gekomen, waar de meerwaarde zich steeds sterker manifesteert.

Kangaroot is gevestigd in Antwerpen en is sinds 2000 specialist in Linux- en open source-oplossingen. Met 20 consultants werken zij aan open source-projecten voor klanten zoals Brussels Airport Company, TVH, Bank Delen en Jan De Nul.

“Na de verkoop van onze datacenteractiviteiten in 2021, was het logisch om ook het aandeelhouderschap binnen de organisatie te hertekenen. Daarbij hadden we een aantal parameters opgelijst die dienden als leidraad bij de zoektocht naar een nieuwe partner: een lokale partij, met al een affiniteit voor open source en respect voor de bestaande cultuur waren daar de belangrijkste. En dat vonden we ruimschoots bij Tech Tribes“, zegt Peter Dens, Managing Partner Kangaroot.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This