Atlona viert twintigste verjaardag met AV/IT-innovaties tijdens ISE 2023

25 januari 2023

Atlona, leverancier van professionele audio- en videotechnologie, viert met innovaties haar twintigste verjaardag tijdens ISE 2023 in Barcelona. Het bedrijf maakt onderdeel uit van het Amerikaanse familiebedrijf Panduit. Tijdens ISE 2023 zijn verschillende scenario’s te zien waarmee Atlona anticipeert op de behoeften van klanten, markttrends en Panduit’s AV/IT-visie voor de toekomst van audio- en videotoepassingen.

Silicon Valley garage

Atlona is twintig jaar geleden gestart als een producent en leverancier van kabels, adapters en videoconverters, vanuit een garage in Silicon Valley. Twaalf jaar geleden introduceerde het bedrijf al digitale connectiviteitsoplossingen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, tijdens de ISE. Enkele bekende productintroducties op ISE-edities zijn de 4K/UHD-extension via HDBaseT in 2015, de samenwerkingsoplossing voor softcodec-gebaseerde videoconferenties in 2016, IP-gebaseerde AV-control (Velocity) in 2017 en draadloze BYOD (AT-OME-52W) in 2020. Tijdens elke ISE-editie was te zien dat Atlona voorop blijft lopen. 

ISE 2023

Atlona annonceert tijdens ISE 2023, van 31 januari tot 3 februari in Barcelona, nieuwe functies voor het AV over IP-platform OmniStream. Op stand 5J500 kunnen de bezoekers ervaren hoe deze bijdragen aan het verbeteren van de beeldkwaliteit, performance en de eenvoud van integratie binnen netwerkgebaseerde AV-implementaties. Atlona demonstreert ook innovaties in de Velocity, Omega, Captivate en HDR productlijnen, zoals volgende generatie HDR-distributieversterkers. Alle productintroducties voor bedrijven en onderwijsorganisaties laten duidelijk Panduit’s commitment voor de toekomst van Atlona zien.    

Productdemonstraties voor drie toepassingsgebieden

  • Bedrijven: In deze zone worden automatiseringsoplossingen voor vergaderruimtes gepresenteerd. Atlona laat zien hoe opstarttijden te verkorten zijn en mensen eenvoudiger kunnen samenwerken, door meer controle te krijgen over USB-randapparatuur voor laptopgestuurde presentaties met de Omega AT-OME-MS42-switch. Daarbij delen gebruikers content van pc’s, tablets en smartphones draadloos via het AT-WAVE-101 presentatieplatform. Atlona’s nieuwe Captivate-producten voor vergaderruimtes, zoals de AT-CAP-FC110 ePTZ (pan-tilt-zoom) camera en de AT-CAP-SP100 speakerphone, worden voor het eerst onthuld op ISE. Bezoekers kunnen tevens zien hoe Atlona’s AT-OCS-900N netwerk-ready aanwezigheidssensor en Velocity AV Control samenwerken. Hieruit blijkt hoe automatisering op de achtergrond en actieve controle kunnen worden verbeterd om het gebruik van de apparatuur te vereenvoudigen.
  • Onderwijsorganisaties: In een replica-collegezaal van de toekomst ligt de focus op gemakkelijke en snelle connectiviteit voor docenten bij het gebruik van video- en audiosystemen. Atlona laat hier zien hoe de AT-OME-PS62-switch uit de Omega-serie meerdere connectiviteitsopties ondersteunt, zoals HDMI, USB of DisplayPort, voor lesgeven en leren. Daarbij worden interactieve whiteboards in de applicatie geïntegreerd. De AT-GAIN-120 audioversterker zorgt voor gedistribueerde audio voor studenten in de onderwijsruimte. Tegelijkertijd werken de AT-HDVS-CAM PTZ-camera’s samen met de OME-PS62 presentatieschakelaar om zowel fysiek als virtueel deelnemende studenten met hetzelfde systeem te ondersteunen.
  • Beheerzone: Zes jaar geleden heeft Atlona Velocity geïntroduceerd als het eerste IP-gebaseerde AV-besturingssysteem. Op ISE 2023 debuteert het bedrijf met Velocity Premier Services – Remote Gateway (AT-VPS-RG), een krachtig online hulpmiddel voor integrators en systeembeheerders. Standbezoekers leren hoe ze meerdere kamers op afstand via het internet kunnen configureren, beheren en ondersteunen met het VPS-RG Remote Configuration Management en Control System. Er worden ook nieuwe ruimteconfiguratie- en beheerfuncties voor Velocity hardwaregateways, softwaregateways en aanraakschermen gepresenteerd.

“Al 20 jaar zijn de medewerkers van Atlona gefocused op het vergroten van de klantwaarde”, zegt Thorsten Goecke, business director van Atlona in EMEA. “Elke productontwikkeling is gericht op het vereenvoudigen van toepassingen, een betere gebruikerservaring en kwaliteitverbeteringen. De ISE 2023 wordt weer een geweldig event voor ons. We zullen onze klanten en gebruikers daar inspireren met de nieuwe mogelijkheden van complete AV/IT-oplossingen voor vergaderruimten, collegezalen of klaslokalen en voor zakelijke samenwerkingsruimten van elke omvang.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This