Nieuwe generatie Dell PowerEdge-servers zijn energiezuinig en leveren uitstekende prestaties

19 januari 2023

Dell Technologies breidt zijn serverportfolio uit met een nieuwe generatie van 13 Dell PowerEdge-servers, ontworpen om de prestaties en betrouwbaarheid te verhogen voor datacenters, public clouds en edge-locaties.

De nieuwe generatie PowerEdge-servers met Intel Xeon Scalable-processoren bevatten Dell-software en technische verbeteringen, zoals een nieuw Smart Flow-ontwerp om energie- en kostenefficiëntie te verbeteren. De uitgebreide mogelijkheden van Dell APEX zullen organisaties helpen met een as-a-Service-aanpak. IT-operaties worden daardoor effectiever terwijl de risico’s worden geminimaliseerd.

“Klanten komen naar Dell voor eenvoudig te beheren, maar geavanceerde en efficiënte servers voor hun bedrijfskritische workloads”, zegt Jeff Boudreau, President en General Manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Onze Dell PowerEdge-servers bieden ongeëvenaarde innovatie die de lat hoger legt in energie-efficiëntie, prestaties en betrouwbaarheid. Tegelijkertijd vereenvoudigen ze de implementatie van een Zero Trust-aanpak voor meer veiligheid in de hele IT-omgeving.”

De nieuwe Dell PowerEdge-servers zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van veeleisende workloads, van kunstmatige intelligentie en analytics tot grootschalige databases. Het in november 2022 aangekondigde uitgebreide portfolio – waar PowerEdge XE-servers met NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s en de NVIDIA AI Enterprise-softwaresuite voor een full-stack, productie-AI-platform onderdeel van zijn – bouwt voort op vooruitgang in kunstmatige intelligentie en machine learning.

Nieuwe servers voor cloud service providers

De introductie van Dell PowerEdge HS5610 en HS5620 bieden geoptimaliseerde maatwerkoplossingen voor cloud service providers die grootschalige multi-vendor datacenters beheren. Deze nieuwe 2-socket-servers zijn beschikbaar in zowel 1U- als 2U-varianten met ‘cold aisle serviceable’-configuraties. Ze kunnen uitgerust worden met Dell Open Server Manager, een OpenBMC-gebaseerde oplossing om multi-vendor fleet management te vereenvoudigen.

Betere prestaties en eenvoudiger beheer

De nieuwe generatie PowerEdge-servers biedt betere prestaties. De Dell PowerEdge R760 biedt tot 2.9x meer AI-inferencing met Intel Xeon Scalable-processoren met Intel Deep Learning Boost en Intel Advanced Matrix Extensions. De PowerEdge R760 faciliteert – in vergelijking met de vorige generatie servers – 20% meer VDI-gebruikers4 en 50% meer SAP-gebruikers op één server. PowerEdge-systemen kunnen worden besteld met NVIDIA Bluefield-2 data processing units om extra offload-, acceleratie- en workload isolatiemogelijkheden te bieden, ideaal voor energie-efficiëntie voor private, hybride en multicloud implementaties.

Verbeteringen aan de Dell-monitoringsoftware en nieuwe diensten maken serverbeheer nog eenvoudiger:

 • Dell CloudIQ – Dell-software combineert proactive monitoring, machine learning en predictive analytics en biedt tegelijkertijd een uitgebreid overzicht van servers, waar die zich ook bevinden. De updates omvatten verbeteringen voor het voorspellen van serverprestaties, diverse onderhoudswerkzaamheden en nieuwe virtualisatievisualisatie.
 • Dell ProDeploy-services – De Dell ProDeploy Factory Configuration-service biedt vooraf geïnstalleerde en geconfigureerde PowerEdge-servers met het door de klant gewenste besturingssysteem, hypervisor-software en instellingen voor RAID, BIOS en iDRAC. De Dell ProDeploy Rack Integration-service biedt PowerEdge-servers in rack- en netwerkopstellingen die meteen ingezet kunnen worden, ideaal voor bedrijven die hun datacenteromgeving uitbreiden of een IT-modernisering ondergaan.
 • Dell iDRAC9 – Nu klanten op zoek zijn naar meer serverautomatisering en -intelligentie, maakt Dell Remote Access Controller (iDRAC) de implementatie en diagnose van Dell-systemen eenvoudiger. iDRAC is voorzien van functies zoals Certificate Expiry Notice, Telemetry for Dell Consoles en GPU monitoring.

Ontworpen voor duurzaamheid

Dell PowerEdge-servers zijn ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd. Ze bieden klanten tot driemaal betere prestaties in vergelijking met 14e generatie PowerEdge-servers met schaalbare Intel Xeon processoren gelanceerd in 2017. Dat resulteert in minder benodigde ruimte en krachtigere en efficiëntere technologie in alle systemen.5 Belangrijke hoogtepunten zijn onder andere:

 • Dell Smart Flow-ontwerp – Een nieuwe functie binnen de Dell Smart Cooling-suite verhoogt de luchtstroom en verlaagt het ventilatorvermogen tot 52% in vergelijking met servers van de vorige generatie.6 Het Smart Flow-ontwerp ondersteunt betere serverprestaties met minder benodigde stroom voor efficiëntere datacenters.
 • Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0-software – Klanten kunnen doelstellingen op het gebied van efficiëntie- en koeling beter beheren, koolstofemissies bewaken en tot 82% sneller energieplafonds instellen om het totale energieverbruik te beperken. Met de verbeterde tool voor duurzaamheidsdoelstellingen kunnen klanten het totale servergebruik, het energieverbruik van virtual machines, lekdetectie voor waterkoeling en meer bepalen.
 • Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) – Vier Dell PowerEdge-servers zullen beschikbaar zijn met het EPEAT-zilverkeurmerk en 46 systemen krijgen het EPEAT-bronskeurmerk. EPEAT is een toonaangevend, wereldwijd keurmerk voor producten en diensten uit de technologiesector die blijk geven van een verantwoorde beslissingen op het gebied van aankopen.

“Het moderne datacenter van vandaag de dag vereist continue prestatieverbeteringen voor complexe workloads zoals AI, ML en VDI”, zegt Kuba Stolarski, research vice president, IDC Enterprise Infrastructure Practice. “Omdat datacenterexploitanten proberen de vraag van deze resource-hongerige workloads bij te houden, moeten ze ook prioriteit geven aan milieu- en beveiligingsdoelen. Met het nieuwe Smart Flow-ontwerp, in combinatie met verbeteringen aan de beheertools voor stroom en koeling, biedt Dell organisaties aanzienlijke verbeteringen in efficiënte serverwerking – naast de prestatieverbeteringen in zijn nieuwste generatie servers.”

Betrouwbaar en veilig

De nieuwe generatie PowerEdge-servers versnellen de invoering van Zero Trust binnen de IT-omgeving van organisaties. De apparaten verifiëren voortdurend de toegang en gaan ervan uit dat elke gebruiker en elk apparaat potentiële dreigingen vormen. De beveiliging van de toeleveringsketen wordt van ontwerp tot levering geverifieerd. Daarnaast zorgen multi-factor authentication en geïntegreerde iDRAC voor verificatie van gebruikers voordat ze toegang krijgen.

Een veilige toeleveringsketen stelt klanten ook in staat hun Zero Trust-aanpak te bevorderen. Dell Secured Component Verification (SCV) biedt cryptografische verificatie van componenten, waarmee de beveiliging van de toeleveringsketen wordt uitgebreid tot en met de locatie van de klant.

Een schaalbare, moderne IT-ervaring

Klanten die op zoek zijn naar OpEx-flexibiliteit kunnen PowerEdge-servers op abonnementsbasis gebruiken via Dell APEX. Met behulp van geavanceerde dataverzameling en processorgebaseerde metingen per uur kunnen klanten een flexibele aanpak hanteren om hoge kosten te vermijden die gepaard kunnen gaan met de het aankopen van een grotere hoeveelheid IT-resources die daadwerkelijk ingezet wordt.

Later dit jaar zal Dell Technologies zijn Dell APEX-portfolio uitbreiden om bare-metal compute services op locatie, aan de edge of op colocaties aan te bieden. De diensten zullen beschikbaar zijn via een maandelijks abonnement. Ze zijn eenvoudig te configureren via de APEX Console, zodat klanten met schaalbare en veilige resources aan hun workload- en IT-behoeften kunnen voldoen.

“4th Gen Intel Xeon Scalable processoren hebben de meeste ingebouwde versnellers van alle CPU’s op de markt, om te helpen de prestatie-efficiëntie te maximaliseren voor real-world applicaties, vooral die aangedreven door AI”, zegt Lisa Spelman, Corporate Vice President en General Manager, Intel Xeon Products. “Met de nieuwste generatie Dell PowerEdge-servers zetten Intel en Dell onze sterke samenwerking voort en leveren we innovaties die echte bedrijfswaarde creëren, terwijl ze toonaangevende schaalbaarheid en beveiliging bevatten die klanten nodig hebben.”

Beschikbaarheid

 • Dell PowerEdge R760 is wereldwijd beschikbaar in februari 2023.
 • Dell PowerEdge HS5620 en HS5610 zijn wereldwijd beschikbaar in april 2023.
 • Aanvullende Dell PowerEdge servers zijn wereldwijd beschikbaar in de eerste helft van 2023.
 • ProDeploy Factory Configuration is wereldwijd beschikbaar en ProDeploy Rack Integration is beschikbaar in de VS.
 • Dell APEX compute services staan gepland voor de tweede helft van 2023.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This