OutSystems benoemd tot leider en hoogste positie voor ‘vermogen om uit te voeren’ in 2023 Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Low-Code Application Platforms

16 januari 2023

OutSystems heeft vandaag aangekondigd dat het opnieuw door Gartner, Inc. is benoemd tot Leader in het januari 2023 Magic Quadrant voor Enterprise Low-Code Application Platforms (LCAP). In zijn zesde opeenvolgende jaar als Leader werd OutSystems het hoogst gepositioneerd op de verticale as voor “vermogen om uit te voeren” op basis van hun product/dienst, verkoopuitvoering/prijzen, klantervaring, marktresponsiviteit/record, algemene levensvatbaarheid, marketinguitvoering en operaties.

Low-code-ontwikkeling blijft een hoge adoptiegroei kennen als gevolg van de vraag naar een snellere levering van toepassingen in grote en middelgrote organisaties met extreme engineering-efficiëntie, een aanhoudende schaarste aan technisch talent en groeiende hybride of in het buitenland werkende werkkrachten. “LCAP blijft het grootste segment van low-code en zal naar verwachting 18,2 miljard dollar bereiken tegen 2026 met een CAGR van 23,6% van 2021 tot 2026”.

“De vraag blijft toenemen naar nieuwe en superieure apps die efficiënte operaties stimuleren en de bottom line verbeteren. Geconfronteerd met complexe legacysystemen en beperkte middelen, hebben ontwikkelingsteams een open platform nodig dat hun tempo van innovatie voor nieuwe klantervaringen, diensten en integraties helpt versnellen”, aldus Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystems. “OutSystems verandert de manier waarop software wordt gebouwd door middel van high-performance applicatieontwikkeling. Samen met ons platform hebben we een van de meest robuuste ecosystemen in de industrie gebouwd van low-code-specifieke app-componenten om alle teams te helpen precies te bouwen wat hun bedrijf nu nodig heeft, met de kracht om snel te evolueren en te innoveren voor de toekomst.”

In tegenstelling tot andere leveranciers in de markt, maakt OutSystems een high-performance softwareontwikkeling aanpak mogelijk, die de prestaties en productiviteit van ontwikkelteams verhoogt, zodat ze applicaties van elke complexiteit of schaal kunnen bouwen. De evolutionaire benadering van softwareontwikkeling van het bedrijf geeft klanten ook de mogelijkheid om voortdurend te evolueren, te integreren en bedrijfsbrede toepassingen uit te breiden om aan nieuwe zakelijke eisen en kansen te voldoen. De krachtige aanpak van het bedrijf stelt gebruikers ook in staat een grote verscheidenheid aan strategische, bedrijfskritische toepassingen te creëren om aan hun huidige en opkomende bedrijfsbehoeften te voldoen.

Klanten bevestigen de kracht van High-Performance App Development

Naast het Magic Quadrant van januari 2023 werd OutSystems in maart 2022 op basis van gebruikersbeoordelingen en -feedback ook erkend als de “Customers’ Choice” in het Gartner Peer Insights “Voice of the Customer: Enterprise Low-Code Platforms” rapport. Sinds de lancering van het Peer Insights platform, hebben gebruikers meer reviews (meer dan 700 reviews and counting) over OutSystems gedeeld dan over elke andere enterprise low-code vendor. Sinds 11 januari 2023 is de algemene score van 4,5/5 sterren.

“De rol van de IT-leider is nog nooit zo moeilijk geweest. De achterstand van applicaties blijft groeien en teams hebben simpelweg niet de tijd of middelen om bij te blijven”, aldus Pete Peterson, CTO van Riviera Partners. “Ik heb OutSystems bij drie verschillende organisaties gebruikt, en elke keer was het de katalysator voor transformatie. Mijn teams en ik hebben in snel tempo strategische apps gebouwd, terwijl ze uitzonderlijke waarde leverden en miljoenen dollars aan productiekosten bespaarden. Dit is geen gewone low-code tool, het is een platform voor innovatie.”

“We leven in een wereld die vereist dat onze digitale oplossingen meegroeien met onze missie, om snel waarde uit te breiden als zich kansen voordoen en om onze kiezers op een gepersonaliseerde en moderne manier tegemoet te komen”, aldus John Rathje, Vice President en CIO, Division of Information Technology, Kent State University. “OutSystems biedt ons het ontwikkelingsplatform om ideeën snel om te zetten in waarde, en het voldoet aan onze doelstellingen voor een duurzame en uitbreidbare oplossingsarchitectuur.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This