CyberSecurity wordt steeds belangrijker

9 januari 2023

Cybersecurity is een gekend onderwerp geworden in de hedendaagse digitale wereld. Met steeds meer mensen die toegang hebben tot het internet en het gebruik van verschillende digitale apparaten, is het belangrijk om te begrijpen hoe we onszelf en onze informatie kunnen beschermen tegen cyber aanvallen.

Welke bedreigingen kennen we?

Er zijn vele soorten cyberbedreigingen waar mensen mee te maken kunnen krijgen, zoals phishing-aanvallen, malware, ransomware en DDoS-aanvallen. Het is belangrijk om te weten hoe je deze bedreigingen kunt herkennen en hoe je jezelf ervoor kunt beschermen. Een manier om dit te doen is door het gebruik van sterke wachtwoorden en het activeren van twee-factor authenticatie op al je on-line accounts. Het is ook verstandig om regelmatig updates te installeren voor al je software en om anti-malware te gebruiken om je apparaten te beschermen tegen malware.

Weet wat je deelt op het Internet

Een ander belangrijk aspect van cybersecurity is het bewustzijn van wat je on-line deelt. Het is belangrijk om persoonlijke informatie zoals je adres, telefoonnummer en financiële informatie privé te houden en om voorzichtig te zijn met het openbaar maken van informatie op sociale media. Het is ook verstandig om voorzichtig te zijn met het openen van links in e-mails of berichten van onbekende afzenders en om te voorkomen dat je persoonlijke informatie invult op verdachte websites.

Wat kan je doen als bedrijf om u beter te beschermen?

Er zijn ook verschillende stappen die organisaties kunnen nemen om hun cybersecurity te versterken. Dit kan bijvoorbeeld door het implementeren van firewalls en het beleid om regelmatig wachtwoorden te veranderen. Ook kunnen organisaties overwegen om opleidingen aan te bieden aan hun medewerkers om hen bewuster te maken van cyberbedreigingen en hoe ze zich ervoor kunnen beschermen.

samengevat is cybersecurity een belangrijk onderwerp in de digitale wereld van vandaag. Door je bewust te zijn van de verschillende cyberbedreigingen en door stappen te nemen om jezelf en je informatie te beschermen, kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van een cyberaanval.

Meer weten over CyberSecurity?

Kom dan zeker eens langs op 19 en 20 April in Brussel tijdens de CyberSec Europe 2023 beurs. Hier vind u alle huidige spelers op de Belgische markt en kan u kennis maken met Security experten die verschillende onderwerpen zullen toelichten tijdens de vele (key)note presentaties op het podium. Meer info kan u vinden op www.cyberseceurope.com

Peter Witsenburg

Peter Witsenburg

Information Security Implementation Lead Manager/Auditor & Data Protection Trainer in how to become GDPR compliant

Pin It on Pinterest

Share This