Menselijk brein staat centraal tijdens zesde editie van NLSecure[ID] van KPN Security

9 januari 2023

Is ons brein eigenlijk wel in staat om een phishingmail te herkennen en de verleiding van het klikken erop te weerstaan? KPN Security gaat 24 januari tijdens NLSecure[ID] samen met tientallen experts op het gebied van cybersecurity op zoek naar ‘Security als een state of mind’.

Keynotespreker is hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn. Zij zal ingaan op de werking van de hersenen en onze gevoeligheid voor cybercrime. “We doen dingen die we niet moeten doen, ook al weten we beter”, stelt Sitskoorn. “Maar we kunnen hersenen veranderen door ze het juiste aan te bieden en zo de wereld veiliger maken voor ons allemaal.”

“Als we vanaf een afstand kijken naar cybersecurity, staan we pas echt aan het begin van alles”, vertelt Erno Doorenspleet, verantwoordelijk voor Security Strategy bij KPN Security. “De techniek loopt in sommige opzichten ver voor op wat de mens kan begrijpen. Logisch dat mensen soms fouten maken. Het uiteindelijke doel is security als een state of mind. Security tot in de haarvaten van je organisatie. Mensgericht, begrijpelijk en praktisch. Tijdens deze editie van NLSecure[ID] zetten we vier bedrijven uit verschillende sectoren in de spotlights. Zij hebben securitydenken omarmd en delen hun kennis met de rest van Nederland. Want alleen samen maken we Nederland veiliger.”

Uitdagingen samen tackelen

KPN Security organiseert het online event voor de securitycommunity dit jaar voor de zesde keer. Deze editie staan vier grote organisaties uit diverse sectoren centraal. Vanuit de studio wordt er live geschakeld met het Antoni van Leeuwenhoek, ASML, ProRail en Rabobank. Hoe hebben zij security ingebed in hun kernprocessen? 

“Grote uitdagingen tackle je alleen samen”, zegt Lisette Oosterbroek, directeur KPN Security. “Cybersecurity is zo’n grote uitdaging. Die uitdaging gaan we samen aan, die dragen we samen, door kennis te delen, door community’s te bouwen, door best practices aan elkaar beschikbaar te stellen en dilemma’s te delen. NLSecure[ID] draagt hieraan bij. Ik ben er trots op dat zoveel experts weer hun kennis willen delen. Dankzij hen werken we samen elke dag weer aan een digitaal veilig Nederland. Samen vooruit.”

Security: let’s talk about it!

Het motto van NLSecure[ID] is ‘Security, let’s talk about it!’. Met NLSecure[ID] stimuleert KPN Security het uitwisselen van kennis en samenwerking tussen securityexperts. Daarom zijn alle sessies te volgen via een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakt. Deelnemers kunnen hier ook terecht voor andere informatieve securitycontent. 

Green en Black Tracks

Naast de liveshow is er ook dit jaar weer een uitgebreid en zeer divers on-demandprogramma met uiteenlopende talks. Van ethische hackers tot CISO’s: de presentaties spreken een breed security-minded publiek aan. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals het belang van samenwerken, security-awareness, de impact van ransomware en supplychain-aanvallen. Sommige talks zijn gericht op een managementdoelgroep (Green Track), andere meer op een technische doelgroep (Black Track).

Deelname is gratis

KPN Security ziet het als haar missie om heel Nederland te informeren over de laatste securityontwikkelingen. Daarom is NLSecure[ID] voor iedereen gratis.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link. Benieuwd naar de overige sprekers? Houd dan de eventpagina in de gaten. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This