IaaS-aanbieder OpenMetal breidt cloud services uit naar Europa met datacenter in Amsterdam

4 januari 2023

OpenMetal, een Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider, heeft de uitbreiding van zijn clouddiensten naar Europa aangekondigd via een datacenter in Amsterdam. Door deze stap kan OpenMetal zijn On-Demand Private Clouds, gebouwd op OpenStack, introduceren bij nieuwe Europese klanten, maar ook bij bedrijven die op zoek zijn naar een Europese aanwezigheid.

Todd Robinson, President van OpenMetal

Deze nieuwe aanwezigheid zal plaatsvinden binnen een drie verdiepingen tellende, speciaal gebouwde faciliteit die redundantie en financiële standaard en incrementele meerlaagse beveiligingsmaatregelen biedt. Het datacenter is ook de thuisbasis van drie van ‘s werelds grootste internet exchanges en ligt dicht bij verschillende belangrijke onderzeese kabellandingsstations. Voor een volledige lijst met faciliteitsspecificaties kunt u hier terecht.

“Al tientallen jaren is Europa toonaangevend op het gebied van open source-ontwikkeling”, zegt Todd Robinson, President van OpenMetal. “We zijn verheugd om in de EU te openen, aangezien OpenMetal is gebouwd om de toegang tot het beste open source cloudsysteem, OpenStack, te vereenvoudigen. Klanten kunnen nu in 45 seconden private cloudbronnen opstarten, net als in onze Amerikaanse datacenters.”

De uitbreiding van OpenMetal naar Europa ondersteunt direct haar missie om open source-systemen zoals OpenStack on-demand gemakkelijker toegankelijk te maken. Vandaag telt de Europese markt meer dan 3 miljoen bijdragende open source-ontwikkelaars, met Nederland als een van de snelst groeiende.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This