Barracuda uitgeroepen tot Visionary in het 2022 Gartner Magic Quadrant voor netwerkfirewalls

4 januari 2023

Barracuda Networks is uitgeroepen tot Visionary in het 2022 Gartner Magic Quadrant voor Network Firewalls, gebaseerd op ‘Ability to Execute’ en ‘Completeness of Vision’.

“Organisaties hebben bescherming nodig die verder gaat dan next-generation firewalls, zodat ze beschermd zijn tegen een breed scala aan netwerkdreigingen die de traditionele firewallbeveiliging kunnen omzeilen”, zegt Tim Jefferson, SVP of Engineering voor Data Protection, Network and Application Security bij Barracuda. “Wij denken dat dit rapport klanten helpt om de ruis te filteren en zo de juiste leverancier te vinden die past bij hun veranderende behoeften.”

Volgens Gartner “zal tegen 2026 meer dan 30% van de nieuwe implementaties van gedistribueerde firewalls voor vestigingskantoren bestaan uit firewall-as-a-service oplossingen, vergeleken met minder dan 10% in 2022.”(1)

Ransomware, geavanceerde dreigingen (APT’s), gerichte aanvallen en zero-day dreigingen vragen om steeds geavanceerdere verdedigingstechnieken. Technieken die een balans bieden tussen nauwkeurige detectie van dreigingen en snelle responstijden. Barracuda CloudGen Firewall biedt een uitgebreide set van next-generation firewall-technologieën om real-time netwerkbescherming te bieden tegen een breed scala aan netwerkdreigingen, kwetsbaarheden en exploits, waaronder SQL-injecties, cross-site scripting, denial of service-aanvallen, trojans, virussen, wormen en spyware.

“Wat we weten – en wat we hebben gezien – is dat Barracuda op de juiste weg is om bedrijven te helpen met flexibele IT-omgevingen en het optimaal benutten van de cloud”, zegt Pascal Wenders ICT Team Leader van Aevitae, in een Barracuda case study.

Download hier het nieuwe Gartner-rapport.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This