Verizon: De oplossing is niet 5G of Wi-Fi – het is beide

21 december 2022

Eerder dit jaar hield TECHnalysis Research, een in Californië gevestigd marktonderzoeks- en adviesbureau, een enquête onder 400 Amerikaanse bedrijven die ofwel een bestaand privénetwerk hadden ofwel er een wilden toevoegen. Meer dan 70% van de respondenten gaf aan dat 5G hun bestaande Wi-Fi-infrastructuur zou verbeteren.

Op basis van de enquête zijn de meest voorkomende toepassingen voor private 5G de overdracht van sensordata voor Internet of Things (IoT)-toepassingen en het op afstand besturen van goederen.

Het TECHnalysis Research onderzoek toont aan dat veel bedrijven vertrouwen op verouderde Wi-Fi netwerken en apparatuur als het gaat om zakelijk internet en netwerken. Als deze bedrijven overwegen te upgraden naar Wi-Fi 6 – de nieuwste Wi-Fi-standaard – kan het nuttig zijn om ook private 5G te overwegen.

Drie van de belangrijkste voordelen van het toevoegen van private 5G aan een bestaand Wi-Fi-netwerk zijn:

  • Beveiliging: Private 5G-netwerken vereisen een onderdeel dat een extra beveiligingslaag biedt: een SIM-kaart. Deze kaarten verifiëren een apparaat op het netwerk en zorgen voor de beveiligingslaag. Dit betekent dat een bedrijf kan eisen dat zijn belangrijkste toepassingen en systemen via private 5G alleen toegankelijk zijn voor apparaten die via hun SIM-kaart zijn geauthenticeerd.
  • Dekking: Denk aan een groot ziekenhuis, distributiecentrum of fabriek. Bij deze gebouwen kunnen Wi-Fi-netwerken tot het uiterste gaan. Toch zijn apparaten die verbinding moeten maken met het internet, zoals robots en autonoom geleide voertuigen (AGV’s), slechts zo betrouwbaar als hun signaalsterkte. Een krachtig private 5G-netwerk met toegangspunten via small cells laat deze apparaten naadloos samenwerken. Zowel binnen gebouwen als buiten, waar de kans bestaat dat Wi-Fi-signalen uitvallen.
  • Snelheid: Wanneer het veeleisende dataverkeer naar het 5G-netwerk wordt geleid, kan de organisatie profiteren van een sneller en efficiënter wifi-netwerk voor kantoormedewerkers.

Voor bedrijven die zich afvragen wat de volgende stap is op het gebied van internet en netwerken, is het antwoord niet 5G of Wi-Fi. Het is beide.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This