Lenovo breidt zijn leiderschap op het gebied van edge-to-cloud-infrastructuur uit als nummer 1 instap-opslagbedrijf in EMEA, volgens IDC

22 december 2022

Lenovo heeft Lenovo dat het een nieuwe mijlpaal heeft bereikt door voor het eerst de nummer 1 leverancier van entry storage in EMEA te worden, volgens de IDC Enterprise Storage Systems Tracker, Q3 2022. In de nieuwe ranglijst staat Lenovo op nummer 1 in de categorie “Price Bands 1-4” en overtreft daarmee voor het eerst alle andere opslagleveranciers. De groei van Lenovo heeft plaatsgevonden in een periode waarin de EMEA Entry storage markt in zijn geheel groeide met +36,8% YoY in Vendor Revenue (USD).

“Het vermogen om gegevens te verzamelen, te beschermen, op te slaan, te analyseren en te beheren is van vitaal belang voor de werking van een organisatie. Daarom wil Lenovo de meest betrouwbare partner zijn die dit kan waarmaken”, zegt Giovanni Di Filippo, EMEA President van Lenovo Infrastructure Solutions Group. “Als de nummer 1 leverancier van entry storage-inkomsten in EMEA leveren we met succes nieuwe voordelen die bedrijfskritische opslag mogelijk maken voor de massa en via zakelijke partners en industriële klanten van elke omvang. Nu kunnen bedrijven overal de kracht van data benutten om hun bedrijven te transformeren.”

Nieuwe verbeterde beveiligingsfuncties, zoals ransomwarebescherming met knoeibestendige snapshots, beschermen gegevens in het hele bedrijf, en Lenovo’s nieuwe TruScale Infinite Storage helpt entry-bedrijven zich snel aan te passen aan data-uitbreiding. De eeuwigdurende pay-as-grow uitbreidingsdienst kan prestaties en capaciteit naadloos schalen om innovatie te helpen versnellen, operationele complexiteit te verminderen en wendbaarheid te vergroten. Klanten profiteren van veilige, uiterst betrouwbare on-premise opslag met een cloud-economisch model dat ervoor zorgt dat hun IT-infrastructuur altijd klaar is om te reageren op de veranderende bedrijfsvereisten.

“De opslagvisie van Lenovo ziet data als het belangrijkste bezit van een organisatie, en daarmee de behoefte aan een vertrouwde IT-architectuur die client-edge-network-cloud-intelligence overspant om inzichten te helpen creëren die hun bedrijven kunnen transformeren”, zegt Marco Pozzoni, Director EMEA Storage Sales, Lenovo. “Nu de proliferatie van gegevens doorgaat, met opslagaanbiedingen die variëren van entry tot midrange, tot cloud-schaal, innoveert Lenovo om gedifferentieerde opslagoplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften aan hoge prestaties en tegelijkertijd schaalbaarheid en beveiliging mogelijk maken van edge tot het datacenter.”

In combinatie met zijn uitbreidende partnerecosysteem en channel-first inzet, voorzien de opslagoplossingen van Lenovo hun klanten van betrouwbaar, gebruiksvriendelijk databeheer voor verspreide locaties en geven ze klanten – van het kleinste bedrijf tot ‘s werelds grootste cloudproviders – het vertrouwen om hun gegevens vandaag te beheren en hun datalandschap voor de toekomst uit te breiden.

“De breedte en groei van Lenovo-opslag in de afgelopen drie jaar heeft het een cruciaal onderdeel gemaakt van het aanbod infrastructuuroplossingen van TD SYNNEX”, zegt Janos Kurel, TD SYNNEX Director of Enterprise Infrastructure BU, Europa. “TD SYNNEX richt zich op het leveren van end-to-end workload-oplossingen voor onze partners en hun klanten. De kwaliteit en breedte van het Lenovo Storage-aanbod helpt ons om vertrouwde oplossingen te bouwen die hoge prestaties en flexibiliteit leveren aan eindklanten.”

“Lenovo is een van onze meest vertrouwde technologiepartners voor databeheer en opslagaanbod”, zegt Cüneyt Aydogmus, directeur Lenovo, Bechtle Logistik & Service GmbH. ​ “Het uitgebreide portfolio van producten van ondernemingsklasse stelt ons in staat onze klanten de juiste reeks kwaliteitsoplossingen te bieden om aan hun zakelijke en financiële doelstellingen te voldoen.”

Tegenwoordig moeten oplossingen voor gegevensbeheer economisch, betrouwbaar, veilig en schaalbaar zijn. Het vermogen om gegevens te distribueren, te beschermen, te analyseren en te beheren is van vitaal belang voor de bedrijfsstrategie en het succes van de klant. Lenovo helpt klanten in diverse snelgroeiende sectoren hun infrastructuur voor gegevensbeheer te moderniseren met oplossingen die flexibel schalen in hybride-multi-cloudomgevingen, een snelle inzet van nieuwe diensten mogelijk maken en groeiende hoeveelheden gegevens efficiënt verwerken.

FC Internazionale Milano, een van de populairste voetbalclubs ter wereld, zocht onlangs naar nieuwe manieren om data te gebruiken om de prestaties van spelers, het beheer van content en de betrokkenheid van de gemeenschap te verbeteren. Om dit te bereiken, wendde de leiding van Inter zich tot Lenovo om de volledige technologische infrastructuur van de club te vernieuwen en uiteindelijk de data te gebruiken om nieuwe innovatiedoelstellingen te bereiken.

“We hebben onze technologische mogelijkheden de afgelopen jaren verbeterd, niet alleen om de fans meer manieren te bieden om met het spel te communiceren, maar ook om de spelers te helpen hun prestaties te analyseren en te verbeteren”, legt Mark Van Huuksloot, Chief Operating Officer van Inter, uit. “Beide activiteiten genereren enorme hoeveelheden gegevens. We hebben alleen al van de laatste twee voetbalseizoenen 60 miljoen GPS-datapunten met betrekking tot spelersprestaties. Ervoor zorgen dat we een zeer performante, schaalbare en betrouwbare infrastructuur hebben in het hart van onze activiteiten is dus cruciaal voor het stimuleren van innovatie en het omzetten van gegevens in tijdige inzichten.”

Lenovo biedt een uitgebreid portfolio van enterprise-class data management oplossingen, variërend van enterprise storage arrays en infrastructuur, Hyperconverged Infrastructure (HCI), Software Defined Storage (SDS), TruScale Infinite Storage as-a-service, en verticaal gerichte workload oplossingen in samenwerking met ISV applicatie software partners. ​ Het bedrijf blijft voortbouwen op een sterke basis van kanaal- en ISV-partners om zijn uitgebreide datamanagementportfolio te leveren, compleet met differentiatie die de klant waardeert om te voldoen aan veeleisende Service Level Agreements (SLA’s) voor klanten. ​

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This