Arista introduceert 800G-switching voor snelle server en storage

19 december 2022

Arista Networks breidt de veelgebruikte 7050X4- en 7060X5-serie switches uit met 800G. Dit verdubbelt de capaciteit voor hyperscale backbones en opslagsystemen en reduceert tevens het ruimte- en stroomgebruik per gigabit. Organisaties die al 7050X4- en 7060X5-switches in hun netwerken en opslagsystemen gebruiken, zoals colocatie-providers (Colo) en managed services providers (MSP), kunnen hiermee de levensduur van hun investering aanzienlijk verlengen. De nieuwe 7050X4 en 7060X5-platformen worden in het eerste kwartaal van 2023 leverbaar.

Behoefte aan snellere netwerken

Traditionele IT-infrastructuren en hyperscale cloud-omgevingen bevinden zich midden in hun cycli voor het vervangen van computers en opslagsystemen, wat de behoefte aan snellere netwerken stimuleert. Terwijl een aantal klanten migreert van 1/10/25G naar 50/100G, gaan de hyperscale clouds over van 50/100G naar 100/200/400G, voor veeleisende AI/ML-toepassingen. Arista’s uitgebreide aanbod van 7050X4- en 7060X5-producten anticipeert zowel op de behoeften van bedrijven als hyperscale clouds, door nog hogere netwerksnelheden mogelijk te maken tegen een lagere OpEx en CapEx. 

Investeringsbescherming en multigeneratie ondersteuning  

Snelle verbeteringen van gedistribueerde high-performance en gevirtualiseerde of gecontaineriseerde applicaties, stimuleren bedrijven om hun rekenkracht, opslagcapaciteit en schaalbaarheid te vergroten. Dit vraagt van het onderliggende netwerk om op nog hogere snelheden alle communicatie te verwerken.

Hoewel de meeste geïnstalleerde servers nu afhankelijk zijn van 10/25G NICS (Network Interface Card) conform PCIe Gen3, leveren de nieuwste netwerkkaarten 50/100/200G-verbindingen op basis van PCIe Gen4 en de aankomende Gen5/6. Deze kaarten faciliteren een upgrade van de netwerksnelheid tussen de datacenter-lead- en spine-verbindingen van 100G naar 400G en 800G. Arista’s nieuwe 7050X4- en 7060X5-systemen ondersteunen het naast elkaar gebruiken van vier generaties oplossingen en bieden daarmee een langdurige investeringsbescherming. 

De nieuwe 7050X4-systemen zijn standaard gebaseerd op SFP-interfaces met een hoog volume en worden nog sneller met de nieuwe 100G SFP-DD en DSFP, die ‘quad-speed’ ondersteuning bieden en QSFP-DD voor 40G tot 400G. Ze bieden tevens een hogere dichtheid en een lager energieverbruik, waardoor de kosten/Gbit verder afnemen, voor verbindingen van 10G tot 400G.

Clouduitbreidingen naar 800G 

Hyperscalers blijven hun bandbreedte uitbreiden om in te spelen op een enorme toename van workloads voor kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), SaaS-applicaties en hybride werkomgevingen. De belangrijkste uitdagingen blijven daarbij het verlagen van het energieverbruik, het verhogen van de efficiëntie, gegarandeerde beveiliging en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Arista’s nieuwe 7060X5 800G-systemen zijn multi-role leaf- en spine-platformen, die tot 32 x 800G-poorten ondersteunen. Daarmee voldoen ze zowel aan de huidige high-end storage- en HPC-vereisten, als aan de behoeften voor toekomstige generaties serverconnectiviteit.

De 800G optische modules en kabels van Arista zijn leverbaar in dezelfde vormfactoren die veel worden gebruikt in de huidige 400G-netwerken, OSFP en QSFP-DD. Tevens bieden de nieuwe 800G-modules een dubbele bandbreedte tegen een lager energieverbruik en lagere kosten per bit, in vergelijking met bestaande 400G-modules.

Arista’s nieuwe 7050X4- en 7060X5-serie fixed leaf- en spine-switches zijn gebaseerd op de Broadcom Trident4- en Tomahawk®4-chipsets. Ze werken met EOS voor vergaande automatisering en monitoring  met snelheden van 10G tot 800G, om te voldoen aan de kritische eisen voor moderne netwerken van bedrijven en hyperscale clouds:

  • Laag stroomverbruik: 20-40% energiebesparing
  • Gangbare vormfactoren: SFP- en QSFP-gebaseerde systemen voor uitgebreide connectiviteit
  • Investeringsbescherming met vier snelheden: achterwaartse en voorwaartse compatibiliteit voor huidige en toekomstige computer- en opslagsystemen
  • Verdubbelde dichtheid: 32 poorten voor 800G (25,6 Tbps) in 1U voor AI- en ML-toepassingen
  • Compatibiliteit met 4 generaties: ondersteunt op PCIe Gen4 gebaseerde rekenkracht en opsla

“Het op elegante wijze faciliteren van de overgang tussen generaties apparatuur is altijd al een uitdaging geweest voor klanten en netwerkleveranciers. Arista’s visie voor compatibiliteit met meerdere generaties en een divers portfolio, gebaseerd op Broadcom Trident- en Tomahawk-siliciumfamilies, sluit perfect aan bij onze roadmap voor netwerkadapters en biedt klanten een uitstekende investeringsbescherming”, zegt Jas Tremblay, Vice President en General Manager van de Data Center Solutions Group bij Broadcom.

“Arista blijft de toepassing door klanten van de volgende generatie server-NIC’s op basis van PCIe Gen4 versnellen, met kosteneffectieve en energiezuinige producten voor de leaf- en spine-netwerklagen. Onze uitgebreide ondersteuning voor 40/50/100/200/400G en nieuwe 800G-systemen met industriestandaard QSFP en OSFP voldoet aan de eisen van klanten voor grootschalige cloudnetwerkinfrastructuren. Door achterwaartse compatibiliteit te blijven bieden stellen wij zowel grote als kleine klanten tevreden”, aldus Anshul Sadana, COO van Arista Networks.

Voor meer informatie over deze innovaties, kunt u zich registreren voor een webinar op 12 januari 2022.
Of de blog lezen van Martin Hull, Vice President Platform Product Management & Cloud.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This