De SANS Holiday Hack Challenge 2022 gaat van start, voor spelers van alle niveaus

19 december 2022

SANS, kort voor het SANS Institute, heeft officieel zijn 21e jaarlijkse Holiday Hack Challenge op gang getrapt. Deelnemers kunnen zich aansluiten bij de Kerstman om de feestdagen te beschermen tegen duistere krachten door vijf kostbare ringen terug te vinden, waarbij elke ring een andere zoektocht vertegenwoordigt om cyberbedreigingen te verslaan en de koers van de toekomst te veranderen.

Deze gratis, hands-on cybersecurity-uitdaging staat open voor alle vaardigheidsniveaus en leeftijden, waarbij spelers hun vaardigheden op de proef kunnen laten stellen door een cyberschurk. Er zijn bovendien prijzen te winnen, die variëren van security-goodies tot een gratis online training van SANS als hoofdprijs.

De SANS Holiday Hack 2022 staat open voor spelers van alle niveaus en leeftijden.

“We zijn verheugd om deze nieuwe editie van de SANS Holiday Hack Challenge aan te kondigen” zegt Ed Skoudis, voorzitter van het SANS Technology Institute en SANS Chief Holiday Officer. “Al sinds 2002 beschermen we de feestdagen samen met de cyberveiligheidsgemeenschap, en dit jaar hopen we dat nog meer spelers zich op deze ludieke manier bij de strijd zullen aansluiten om kritieke vaardigheden en cyberskills wereldwijd te bevorderen.”

In 2021 deden meer dan 17.000 spelers mee, de verwachting is dat de Holiday Hack Challenge dit jaar nog meer cybersecurityprofessionals en -studenten bereikt. Het gezamenlijke spel stelt spelers in staat om aangepaste avatars te maken en samen te werken met teamgenoten, vrienden en spelers over de hele wereld in deze unieke en virtuele ervaring. Tijdens het verkennen van de Noordpool krijgen ze de kans hun cyberveiligheidsvaardigheden te verbeteren op het vlak van cloudbeveiliging, forensisch onderzoek, offensieve en defensieve beveiliging en meer.

Gelijktijdig met de Holiday Hack Challenge is er ook KringleCon 2022: een virtuele conferentie op de Noordpool met een reeks boeiende lezingen van cyberexperts over de nieuwste topics inzake informatiebeveiliging. Sommige gesprekken zullen ook hints bevatten die spelers helpen de nodige vaardigheden op te bouwen om de Holiday Hack-uitdagingen van dit jaar op te lossen. 

“Vorig jaar hebben onze cyberelfjes de Kerstman en de Noordpool maar ternauwernood weten te redden. We dachten toen allemaal dat de feestdagen de komende jaren veilig zouden zijn,” vervolgt Ed Skoudis. “Helaas blijkt het kwaad nog steeds op de loer te liggen. En dus moeten we opnieuw een beroep doen op de cyberveiligheidsgemeenschap, van scholieren en studenten tot doorgewinterde professionals, om samen met ons de feestdagen te redden.”

Meer weten? Klik dan hier – de Holiday Hack Challenge loopt nog tot zes januari.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This