Forrester roept Tricentis uit tot leider in Continuous Automation Testing platforms

20 december 2022

Tricentis, wereldwijd leider in enterprise continuous testing, is door onafhankelijk onderzoeksbureau Forrester uitgeroepen tot ‘Leader’ in zijn rapport over Continuous Automation Testing Platforms.

Forrester beoordeelde 15 platforms voor continu testen van software op 26 criteria in drie categorieën, waaronder huidig aanbod, strategie en marktaanwezigheid. Tricentis kreeg de hoogst mogelijke score van 5,0 in 11 criteria, waaronder omnichannel testen, gecombineerde automatisering, SaaS Business Enterprise Applications, productvisie, uitvoering roadmap en aantal klanten.  

“Erkenning van Forrester als leider in continuous automation testing platforms is erg belangrijk”, aldus Kevin Thompson, CEO van Tricentis. “Wij geloven dat het rapport van Forrester onze toewijding weergeeft om een best-in-class, geautomatiseerde testervaring te leveren ‘s werelds meest gerespecteerde organisaties. Nu IT-teams onder druk staan om meer te doen met minder, willen we betrouwbare oplossingen bieden waar softwaretesters en ontwikkelaars op kunnen vertrouwen.”

In het rapport schrijft Diego Lo Giudice van Forrester Research: “Dankzij zijn commerciële Tosca-partnerschap met SAP, heeft Tricentis de grootste marktbasis voor het testen van SAP-oplossingen met als doel steeds meer uit te breiden naar andere SaaS-bedrijfspakketten. De groeiende focus van Tosca is om niet alleen zakelijke testers aan te spreken. De superieure strategie van Tricentis is om de go-to testpartner te zijn voor het produceren van functionele kwaliteit, uitstekende prestaties en hoogwaardige beveiliging.”

Het rapport schrijft verder: “Tricentis was een van de weinige leveranciers die tijdens onze demobriefing een echte end-to-end test van een klanttraject via Salesforce, SAP en omnichannel inclusief mobiele toepassingen liet zien. Enkele sterke punten van het productaanbod van Tricentis zijn de omnichannelmogelijkheden die steeds breder worden, het feit dat meerdere soorten tests in één platform worden aangeboden en de sterke SaaS-tests.”

De positie van Tricentis als Leader in de Forrester Wave™ volgt op de erkenning van IDC als leider in Worldwide Enterprise Automated Software Quality en Continuous Testing for Digital Execution, waarmee geautomatiseerde testoplossingen voor hedendaagse organisaties verder worden versneld. Als bewijs van de voortdurende focus op innovatie heeft Tricentis onlangs drie nieuwe producten gelanceerd die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van applicaties en de levertijd voor betere bedrijfskritische resultaten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This