Sterke groei voor NUMA Groep in 2022 dankzij verschillende uitbreidingen in Europa

15 december 2022

De Europese NUMA Groep, een digitale operator van hotels en appartementen, blikt terug op een sterk 2022. Het breidde uit naar onder meer Portugal, Scandinavië en de Benelux en is een van de snelst groeiende horecabedrijven in Europa.  

Gemiddeld is 87% van zijn 3.000 units bezet, waardoor het bedrijf bovengemiddeld scoort en ook crisisbestendig blijkt. In 2022 bedroeg zijn gemiddelde netto RevPAR (omzet per beschikbare kamer) 100 euro. Ruim dertig procent van de boekingen gebeurt rechtstreeks, wat de onafhankelijkheid van NUMA versterkt. NUMA is winstgevend in alle steden waar het aanwezig is. 

Investeringen

Begin 2022 haalde NUMA Groep 45 miljoen dollar groeikapitaal op. Daaropvolgend kondigden NUMA en LaSalle Investment Management een investeringsstrategie aan met een portefeuille van 500 miljoen euro om hotels in topsteden in Europa in het aanbod op te nemen. Het strategische partnerschap richt zich op de aankoop, herontwikkeling en exploitatie van moderne faciliteiten, zoals boutique appartementen voor korte en middellange verblijven, en verbouwingsprojecten.  

Dimitri Chandogin, President van de NUMA Group

Christian Gaiser, CEO van NUMA Group, legt uit: “We stellen vast dat de interesse in boutique appartementen toeneemt. Terwijl de klassieke hotelsector zwaar werd getroffen door de pandemie, konden wij onze activiteiten verder uitbreiden en extra marktaandeel winnen. NUMA is zeer aantrekkelijk voor investeerders: inmiddels zijn naast onze hoofdinvesteerder DN Capital en co-lead hoofdinvesteerders als SORAVIA ook Cherry Ventures, Scope Hanson en Kreos Capital aan boord. Samen zorgen zij voor een forse groeiversnelling.”

“2022 was een zeer sterk jaar voor NUMA”, bevestigt ook Dimitri Chandogin, Voorzitter van de NUMA Group. “We breidden uit op toplocaties in nieuwe markten, en ook voor 2023 zijn we zeer optimistisch. Over een paar maanden plannen we niet alleen uitbreidingen in bestaande markten, maar willen we NUMA ook vestigen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Scandinavische landen.”

NUMA focust op iconische gebouwen in Europese hotspots. Zo opende het onlangs “NUMA Arc” in de Berlijnse Friedrichstraße, niet ver van Checkpoint Charlie, en staat er ook een pand in de Hamburgse wijk St.Georg op de planning. In Italië werden dit jaar nieuwe vestigingen aan het portfolio toegevoegd in Rome en Firenze. Eerder deze maand opende het in Brussel zijn eerste faciliteiten in de Benelux. In 2023 zal NUMA nieuwe faciliteiten openen in een historisch pand in Oslo, en voor 2024 staat de opening gepland van een iconisch pand in het Portugese Lissabon. NUMA werkt voor deze nieuwe locaties samen met de vastgoedpartners LaSalle Investment Management, Patrizia, Soravia, C&P, Carucel, Ort Group en 777 Capital Partners. 

Gastenervaring centraal

De NUMA Groep wil met zijn concept inspelen op het veranderde reisgedrag van de afgelopen jaren. Het bedrijf zet in op een verdere digitalisering van de sector. NUMA focust daarbij op de gastenervaring, omdat die ook de loyaliteit verhoogt. In 2022 is NUMA erin geslaagd een nieuwe technologie voor NUMA-gasten te implementeren die het boeken en in- en uitchecken terugbrengt tot minder dan 60 seconden, en slechts één smartphone-toets vereist. 

De zelfontwikkelde housekeeping app maakt een efficiënte coördinatie mogelijk van de schoonmaak van de appartementen, zodat inchecken vaak sneller kan dan in een traditionele kamer. Met ‘Breakfast in Bed’ lanceerde NUMA een ontbijtservice in samenwerking met lokale partners. 

Uitbreiding van het topmanagement

NUMA Group heeft ook zijn managementteam versterkt. Met Torsten Weihrich is er een nieuwe CFO en voormalig Uber-strateeg Nick Abrahams is de nieuwe Chief Revenue Officer (CRO). De nieuwe topmanagers moeten NUMA’s ambitieuze en snelle schaalvergroting in Europa vorm geven.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This