De internationale Talan Group neemt Belgische AI-specialist Dataroots over

15 december 2022

Dataroots, erkend voor zijn expertise in artificiële intelligentie, data engineering en het ontwerp, de strategie en de implementatie van next-gen dataplatformen, wordt overgenomen door de Talan Group, gespecialiseerd in de ondersteuning van innovatie- en transformatieprojecten. Dataroots blijft bestaan onder dezelfde noemer, en gaat onder de vleugels van de groep verder kunnen groeien en zijn ambitieuze internationale uitbreidingsplannen waarmaken.

De overname van Dataroots stelt Talan in staat om zijn positie op het vlak van AI- en datadiensten aanzienlijk te versterken. Dataroots voegt zich bij de Data Intelligence-tak van de groep, een afdeling die meer dan 800 consultants telt en actief is op alle internationale locaties van Talan. Hun activiteiten worden gedreven door een dynamische en snelgroeiende markt voor advies- en technologiediensten die gelinkt zijn aan data.

Verdere groei

De entiteit en het merk van Dataroots blijven bestaan, terwijl de merknaam zal bijdragen aan het opschalen van de internationale AI- en data-activiteiten. Het management zal strategische functies opnemen binnen de Talan Group en een belang houden in het kapitaal van het bedrijf. Het ambitieuze project is volledig in lijn met de wens van Talan om te voorzien in de toegenomen wereldwijde behoeften van grote internationale publieke en private spelers rond kwalitatieve data-oplossingen.

De samenwerking en de complementariteit met het huidige aanbod en de activiteiten van Talan, zullen Dataroots in staat stellen om zijn hoogwaardige diensten nog beter in de markt te zetten. De grote stap dient dan ook als een sterke versneller voor de ambitieuze internationale uitbreidingsplannen van Dataroots.

Strategische alliantie

“We zijn erg blij dat Dataroots zich aansluit bij het Talan-avontuur”, stelt Mehdi Houas, voorzitter van de Talan Group. “Dit project is onderdeel van ons plan “Ambitie 2025”, waarin we grote internationale ambities uiteenzetten rond data intelligence en de valorisatie van data. Dataroots heeft een sterke focus en expertise, complementair aan die van Talan, die ons aanbod zullen verrijken. Bovendien zal het team van Dataroots van meer dan 100 consultants nu kunnen rekenen op de steun van de expertise van de Talan Group om hun projecten uit te voeren en te floreren in hun professioneel traject.”

We kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk van Dataroots. Deze strategische alliantie met de Talan Group versterkt onze toewijding om de grenzen van AI te verleggen, terwijl we ons internationale bereik en onze impact blijven uitbreiden. Het biedt uitdagende kansen voor het team, de klanten en de organisatie”, besluit Jonas Tundo, CEO van Dataroots.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This