Aantal gebruikers mynexuzhealth groeit tot meer dan 1 miljoen unieke patiënten

16 december 2022

Het gebruik van de app mynexuzhealth is sinds de start in 2016 gestegen tot meer dan 1 miljoen gebruikers. Op 1 december 2022 gebruikten 1.037.468 patiënten de applicatie op hun mobiele telefoon of de webapplicatie.

Dat maakt van mynexuzhealth het meest gebruikte patiëntenplatform van België. Via mynexuzhealth hebben patiënten met één blik toegang tot hun medisch dossier. De patiënt kan gratis verslagen, afspraken, facturen, beeldmateriaal en persoonlijke gegevens gebruiken. Via mynexuzhealth kan de patiënt zijn volledig medisch dossier – van alle aangesloten zorginstellingen en alle ehealth gevens – online consulteren.  
 
Nexuzhealth werkt aan de gezonde samenleving van morgen door vooruitstrevende technologie te creëren om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren gecentraliseerde zorgplatforms voor burgers, medische professionals en zorgteams. 
 
“Met de mynexuzhealth app willen we patiënten zoveel mogelijk betrekken in het zorgproces: zowel voor, tijdens als na een ziekenhuisopname of consultatie bij een arts. Daarom blijven we voortdurend inzetten op de verbetering van de digitale ervaring voor de patiënt”, zegt Gertie Delande, CEO van nexuzhealth. “Hét succes van nexuzhealth is in de eerste plaats te danken aan ziekenhuizen en zorgverleners die patiënten informeren over de mogelijkheden van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en de begeleiding bij het gebruik van de applicatie.”

Gebruik mynexuzhealth vergroot digitale ervaring patiënt

De afgelopen 6 jaar heeft de patiëntenapp mynexuzhealth meerdere stappen gezet in de verdere digitalisering van medische gegevens. De digitale ervaring is enorm gestegen. “We merken dat mynexuzhealth vooral gebruikt wordt om afspraken digitaal te beheren bij zorginstellingen, medische verslagen te raadplegen, voorschriften te gebruiken en resultaten van technische onderzoeken (laboresultaten en medische beelden) te consulteren”, verduidelijkt Gertie Delande. 

De patiënt van vandaag wil op elk ogenblik een gecentraliseerd overzicht krijgen in zijn medisch dossier en gezondheid. En liefst op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier. Ook al worden de zorgpaden complexer en de ziektes chronischer en langduriger. Over verschillende zorginstellingen heen is de patiënt vandaag een partner in zijn eigen zorgtraject. Dankzij mynexuzhealth bevorderen we de betrokkenheid van de patiënt én de samenwerkingen met zijn of haar zorgverstrekkers. 

“We spreken hier van controle of patiënt empowerment. Die controle is voor veel patiënten vaak een geruststelling. Zo checkt de patiënt zelf of hij of zij een COVID-besmetting opliep door het resultaat digitaal op te zoeken of krijgt de patiënt bijvoorbeeld een beter inzicht in de resultaten van zijn of haar bloed. Uiteraard benadrukken we dat deskundig advies de taak blijft van de medische wereld. Het blijft belangrijk om voor de interpretatie van de resultaten de behandelende arts te raadplegen”, aldus Gertie Delande. 

Voordelen eerstelijnszorg 

Mynexuzhealth werkt niet enkel de digitale maturiteit van de patiënt in de hand. Ook huisartsen, thuisverpleegkundigen, fysiotherapeuten halen er hun voordeel uit. Via hun versie van de applicatie – nexuzhealth pro en nexuzhealth consult – krijgen ze een vollediger beeld van de patiënt dankzij de centralisatie van medische datastromen. “In die zin kan de eerste lijn efficiënter werken dan vroeger. De overheid besliste enkele jaren geleden dat ze premies wilde uitreiken voor huisartsen die bewust kiezen voor het digitale pad. Daardoor is het netwerk nu voldoende groot om de voordelen te ervaren, zowel voor patiënt als arts, en staat de continuïteit van de digitale zorg als een paal boven water”, besluit Gertie Delande. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This