Inimco neemt nieuwe vestiging in Temse in gebruik

13 december 2022

Technologiebedrijf Inimco verhuist naar een nieuwe, grotere vestiging in Temse. De nieuwe thuisbasis van Inimco biedt ruimte voor groei en stelt het bedrijf ook in staat ter plekke events voor klanten en prospecten te organiseren. 

Door zijn snelle groei was het in 2016 opgerichte Inimco stilaan uit zijn kantoren aan de Frankrijkstraat in Temse gegroeid. Alle 30 medewerkers in één keer op kantoor ontvangen was niet mogelijk. Dat lukt wel in het nieuwe, twee verdiepingen tellende gebouw in de Hoogkamerstraat 304. “We kozen ervoor om in Temse te blijven,” zegt CEO Erik De Nert van Inimco. “Niet alleen wonen de meeste van onze medewerkers in het Waasland, veel van de productiebedrijven in de nabijgelegen industriezones zijn potentiële klanten voor onze oplossingen. Bovendien is Temse via de E17 en de N16 vlot bereikbaar voor wie van Antwerpen, Gent, Mechelen of Brussel komt.”

Machinebouwers

Inimco helpt productiebedrijven, machinebouwers en andere industriële klanten inzicht te krijgen in hun machine- en productiviteitsgegevens, de operationele efficiëntie te verbeteren en datagedreven diensten aan te bieden door gebruik te maken van de industriële IoT-oplossing Inimco.facts, op basis van Microsoft Azure. Dankzij de expertise van Inimco kunnen bedrijven snel vooruitgang boeken zonder zelf een expert te hoeven worden.

Het nieuwe kantoor van Inimco krijgt een modern, Pinterest-waardig design met zowel industriële elementen als warme toetsen door het gebruik van natuurlijke materialen als hout en vilt. “We willen dat het kantoor een plek is waar onze collega’s graag heen komen en zich thuis voelen,” zegt De Nert. “Er is een lounge area, er zijn veel planten, er is een ruimte met een pool-tafel… Om onze groei te ondersteunen werven we momenteel vooral jonge mensen aan. We weten dat de Millenials en Generatie Z veel belang hechten aan comfort en beleving, en in het nieuwe gebouw komen ze op dat vlak zeker aan hun trekken.” Door het werken op kantoor aantrekkelijk te maken, wil Inimco ook de samenwerking tussen de collega’s stimuleren. Daarom wordt gewerkt met flex desks. Dat er zowel gewone, in de hoogte verstelbare zit-statafels als standing desks zijn, biedt extra comfort en beweegruimte. 

Oplossingen

Met diverse vergaderzalen, een seminarruimte en videoconferentie faciliteiten wil Inimco de band met klanten versterken door hen opleidingen, infosessies en demo’s aan te bieden binnen de muren van het bedrijf. Op de ruime parking staan vier laadpalen voor elektrische auto’s voor medewerkers en klanten.

“Er is in de markt heel veel vraag naar onze oplossingen,” zegt De Nert. “De nood aan extra medewerkers proberen we vooral lokaal in te vullen, door mensen aan te trekken die liever niet in de spits naar Antwerpen of Brussel rijden.” In 2022 groeide het personeelsbestand van Inimco met niet minder dan 10 mensen. Momenteel staat een zestal vacatures open, voor front-end, back-end en full-stack developers, data engineers, projectmanagers en architecten, zowel freelance als in vaste dienst. 

Over Inimco

Klanten van Inimco krijgen beter inzicht in de prestaties van hun machinepark. Dankzij de data die Inimco verzamelt en analyseert, kunnen productiebedrijven hun efficiëntie verhogen, hun energieverbruik verminderen en hun productiekosten verlagen. De Inimco.facts SaaS-oplossing is gebaseerd op de bouwstenen van Microsoft Azure en maakt gebruik van templates waardoor bedrijven snelle stappen kunnen maken en snel return on investment krijgen. 

Inimco werd in 2016 opgericht en maakt sinds 2020 deel uit van het Duitse PA Solutions, op zich weer onderdeel van het Canadese ATS. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This