ViewSonic onthult 2022 ColorPro Award Top 10 winnaars

13 december 2022

ViewSonic, een leverancier van visuele oplossingen, heeft de Top 10 winnende fotografie en Top 3 digitale kunstwerken van de ColorPro Award 2022 Global Visual Arts Competition bekend gemaakt. ViewSonic zal deze uitstekende kunsten met grote creativiteit en krachtige compositie tentoonstellen, samen met andere 100 onderscheidende kunstwerken op tentoonstellingen in Londen en Taipei.

“We hebben de ColorPro Award in het leven geroepen om de creatieve gemeenschap te verenigen en meer mogelijkheden te creëren. Nu het evenement zijn derde jaar ingaat, zijn we blij om meer kunstvormen en een goede mix van deelnemende landen te zien. De top 10 foto’s kent artiesten uit Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Een dergelijke diversiteit is een “doorbraak” voor het evenement zelf”, zegt Oscar Lin, General Manager van de Monitor Business Unit bij ViewSonic. “We hopen dat de kunstwerken, door de vrije expressie van creativiteit van fotografie en digitale kunst, een positief rimpeleffect kunnen creëren van de makers naar de dagelijkse consument.”

De eerste prijsfoto uit Iran, getiteld “No.3”, combineert een minimale straatopname met een koude, donkergrijze kleurtoon om een sereen en eenvoudig beeld te creëren. Met delicate veranderingen aan de deuren en een vleugje sterk contrasterend geel laat het kunstwerk echter zien dat eenvoud en creativiteit vele vormen kunnen aannemen om emoties op te wekken.

De winnaar van de tweede prijs, “Unfazed”, legt een vluchtig moment vast van twee adelaarsjagers die paardrijden. Het is een langverwacht scenario, want de fotograaf verkent vaak dunbevolkte gebieden en maakte deze foto in Kirgizië, waar hij op de grond lag te wachten tot het paard galoppeerde en over hem heen sprong. De winnaar van de derde prijs, “The Priest”, beeldt een bejaarde priester af die op een smal en gevaarlijk rotsachtig pad staat. Hij kijkt uit over een vallei bij zonsopgang op weg naar een 12e-eeuwse orthodoxe kerk in Noord-Ethiopië.

Digitale kunst is een nieuwe subcategorie in de prijs van dit jaar en het brengt de tentoonstelling naar een nieuwe grens met onbeperkte creativiteit en innovatieve tools. De winnaar van de eerste prijs, “I am the pacific”, schildert de kunstenaar af als een machtige man met vrouwelijke trekken. Een rechter merkte op dat de extra handen die je ziet de steun vertegenwoordigen die hij kreeg van zijn grootmoeder en vrouw. Dat was zijn moment van doorbraak toen hij eindelijk kon zien waar anderen van hielden in hem. Het was hun liefde die hem hielp van zichzelf te houden. In de categorie digitale kunst worden opvallende visuals en surrealistische composities gecreëerd zonder enige beperking van de verbeelding.

ViewSonic organiseert twee prijsuitreikingen en tentoonstellingen om deze winnende kunstwerken onder de aandacht te brengen. De evenementen vinden plaats in Londen, het Verenigd Koninkrijk, van 25 tot 26 november, en in Taipei, Taiwan, van 9 tot 11 december. Het bedrijf zal tijdens de tentoonstelling ook workshops en ColorPro Talks organiseren om meer interactie tussen de makers en bezoekers te bevorderen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This