Siemon lanceert LightVerse high-density glasvezelkabelsysteem

23 november 2022

Siemon, een netwerkinfrastructuurspecialist, lanceert in Europa het innovatieve LightVerse. Dit high-density glasvezelbekabelingssysteem verbetert de prestaties, het beheer, de schaalbaarheid en de flexibiliteit van glasvezelnetwerken in datacenter- en LAN-omgevingen.

Het rijk uitgeruste LightVerse-systeem omvat een reeks slanke behuizingen en panelen. Het is speciaal ontworpen om maximaal in te spelen op de belangrijkste uitdagingen op het gebied van glasvezelinstallaties, terwijl het ook een robuuste en hoogwaardige basis biedt voor veranderende netwerkvereisten.

LightVerse is verkrijgbaar in 1U Core- en Plus-versies, evenals 1U-, 2U- of 4U Pro-versies. Daarmee ondersteunt het een breed scala aan toepassingen. LightVerse ondersteunt tot 96 glasvezelaansluitingen in een enkel rack voor ieder kabeltype, inclusief pre-terminated en field-terminated toepassingen evenals connectorloze verbindingen. Het brede scala aan overgangsmodules, pass through-adapters, pre-loaded splice-cassettes en stackable splice trays ondersteunen unieke netwerkbehoeften en meerdere connectortypen, waaronder LC, afgeschermde LC-connectoren, MTP, SC, ST en FC. Geïntegreerde kabelmanagers aan de voor- en eventueel ook aan de achterzijde, beugels voor trekontlasting die op verschillende locaties kunnen worden gemonteerd, en meerdere kabelinvoerpunten vergemakkelijken flexibele ontwerp- en installatieopties met maximaal vezelbeheer en -bescherming.

LightVerse heeft een aan de voor- en achterzijde toegankelijke schuiflade en een geïntegreerde labelhouder. Deze is ook toegankelijk als de deur gesloten is. Dat is handig voor eenvoudige toegang to glasvezelverbindingen, maar ook bij de inspectie en het beheer daarvan.

LightVerse-behuizingen en -panelen zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten. Dit betekent dat zij eenvoudig door één persoon kunnen worden geïnstalleerd, terwijl de behuizingen en panelen gemakkelijk en snel kunnen worden uitgerold en verplaatst, toegevoegd en gewijzigd. LightVerse-modules en adapterplaten zijn verkrijgbaar met connectiviteit met ultralage verliezen en ondersteuning voor meerdere door de industrie erkende polariteitsschema’s, gecombineerd met Siemon’s bekroonde lijn van Plug & Play-trunks, traditionele LC-duplexjumpers en innovatieve LC BladePatch®-vezeljumpers om complete end-to-end high-density glasvezelinstallaties mogelijk te maken. Hoewel ontworpen om uitstekende prestaties en bruikbaarheid te leveren, zijn de LightVerse-behuizingen ook mooi van ontwerp. De gegoten, krasbestendige en transparante voor- en achterdeuren met sabotagebestendige vergrendeling zorgen voor een uiterlijk van wereldklasse, terwijl de netwerkverbindingen altijd veilig blijven.

“Met de mogelijkheid om transmissiesnelheden tot 400G en hoger te ondersteunen voor bestaande en nieuwe toepassingen, is glasvezel het dominante media geworden in het huidige datacenter en blijft het bovendien groeien in LAN-backbone-omgevingen. Tegelijkertijd zijn bedrijven tegenwoordig sterk gericht op het vermijden van risico’s, het verbeteren van de operationele efficiëntie en het wendbaar en concurrerend blijven in het digitale tijdperk”, zegt Tony Walker, Fiber Product Marketing Manager voor Siemon. “Het gebruikersgerichte ontwerp van het nieuwe LightVerse-systeem is gebaseerd op meer dan 20 jaar Siemon-ervaring met high-density glasvezel en levert de prestaties, de kwaliteit en de betrouwbaarheid die klanten en installateurs verwachten van Siemon-oplossingen, terwijl het ook de ideale oplossing biedt voor het beschermen van netwerkinvesteringen, met uitzonderlijk installatiegemak en flexibiliteit, zodat klanten snel kunnen opschalen.”

Ga voor meer informatie naar www.siemon.com/LightVerse

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This