SE Ventures kondigt tweede fonds van 500 miljoen euro aan om klimaat- en industriële techstartups te stimuleren

24 november 2022

SE Ventures, een risicokapitaalfonds voor bedrijven opgericht in samenwerking met Schneider Electric, kondigt een tweede fonds van €500 miljoen aan. Hiermee wordt het bedrijf een van de grootste VC’s die zich richt op klimaat- en industriële technologie. In 2018 werd het eerste fonds van 1 miljard euro toegezegd. Het tweede fonds zal in januari 2023 van start gaan.

“We leven in een wereld die geconfronteerd wordt met crises op drie fundamentele niveaus: energie, economie en klimaat”, aldus Nadège Petit, Chief Innovation Officer van Schneider Electric. “Er is nog nooit een grotere behoefte aan transformatie geweest, of een grotere kans op positieve impact – impact die we creëren door op drie fundamentele manieren te innoveren: elektrificatie, digitalisering en decarbonisatie. Met de lancering van het tweede fonds versterken we onze inzet voor een toekomst waarin startups met gedurfde oplossingen en bedrijven met gedurfde ambities, samen toegang hebben tot de middelen, tools en partners die ze nodig hebben om dit aan te gaan en een nog betere toekomst te maken.” 

Meer over SE Ventures en het fonds is hier te vinden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This