Epson vervolledigt zijn MFP-aanbod voor zakelijk gebruik

23 november 2022

Epson bevestigt zijn volledige inzet voor inkjetprinten en heeft zijn nieuwe WorkForce Enterprise AM-serie van 40-60 ppm producten gelanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van zijn Piezo Heat-Free inkjettechnologie en een eerdere leemte in zijn A3-bedrijfsproductportfolio wordt gedicht.

De nieuwe producten brengen statische line-head printkoptechnologie naar het middensegment voor printsnelheden en voor de kanaalpartners van Epson zal het verkoopproces worden vereenvoudigd, waardoor eindgebruikers over het beste product kunnen beschikken en tegelijkertijd hun duurzaamheid kunnen verbeteren.

Inkjettechnologie kan het stroomverbruik verminderen in vergelijking met laser. Dankzij het compacte formaat en het lichtgewicht ontwerp helpen deze producten de hulpbronnen die worden gebruikt tijdens productie en verzending te beperken. Dit kleinere formaat betekent ook dat ze eenvoudig in het kantoor kunnen worden geïntegreerd en ruimte besparen. Inktpatronen met hoog rendement verminderen daarnaast materiaalgebruik, verzending, opslag en beheer van verbruiksmaterialen.

Deze producten vertegenwoordigen een aanzienlijke verschuiving in de printstrategie van Epson en ondersteunen zijn streven naar duurzaamheid. De lancering valt samen met het besluit van het bedrijf om volledig over te stappen op inkjet en de wereldwijde verkoop en distributie van laserprinters tegen 2026 te beëindigen. Dit komt een jaar nadat Epson zijn investering van ¥ 100 miljard in duurzame innovatie heeft aangekondigd en is het resultaat van het beperkte vermogen van lasertechnologie om aanzienlijke stappen te zetten richting verbeterde duurzaamheid vanwege de noodzaak van warmte tijdens het printproces, en derhalve het verhoogde energieverbruik.

En met minder bewegende delen en verbruiksonderdelen die tijdens de levensduur van de printer moeten worden vervangen in vergelijking met laserprinters, worden de service- en onderhoudsbehoeften van Epson-inkjetprinters eveneens aanzienlijk verminderd, met kortere uitvaltijden van de printer, verbeterde productiviteit en grotere tevredenheid van eindgebruikers tot gevolg.

Aldus Gareth Jay van Epson Europe: “De nieuwe WorkForce Enterprise AM-serie maakt onze reeks zakelijke inkjetprinters compleet, van kleine werkgroepen tot afdelingsmachines met hoge snelheden. Dit betekent dat wij, ongeacht de zakelijke functie of de printbehoefte, een product kunnen bieden dat bij onze klanten past. Dankzij het volledige supportaanbod van Managed Print Services, workflow- en Remote Service-oplossingen, bieden deze producten een hoogwaardig, betrouwbaar en duurzaam printsysteem met weinig onderhoud.”   

Meer informatie over de nieuwe reeks

  • Meest compacte formaat in zijn klasse en aanzienlijk geringer gewicht.
  • C-vormige papiertoevoer vermindert de kans op vastgelopen papier en verbetert de betrouwbaarheid.
  • Interfacepaneel van 10,1 inch – slimmer en intuïtiever met milieuvriendelijke printinstellingen.
  • Simpel en eenvoudig in gebruik met automatische detectie van papierformaat en zachtsluitende papiercassettes.
  • Eenvoudig plaatsbare, compacte inktpatronen met hoge capaciteit.
  • Hoge papierverwerkingscapaciteit – tot 5150 vellen.
  • Kortere uitvaltijd – ontworpen voor eenvoudige interne toegang en snel en efficiënt routineonderhoud.
  • Scanmogelijkheden van 60 ppm/120 ipm en optionele ingebouwde OCR-functie.
  • Interne finisher – compact en ruimtebesparend voor het samenstellen en nieten van documenten. Ook beschikbaar met optionele perforatie-unit.
  • Aansluitbare externe booklet-finisher – voor nieten, perforeren, printen van enveloppen, zadelbinden en vouwen (midden- en trivouw).
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This