Dell Technologies versterkt Cyber Resiliency met Multicloud Data Protection en security innovaties

18 november 2022

Dell Technologies breidt zijn marktleiderschap op het gebied van databescherming uit met enkele oplossingen waarmee klanten hun data en premises, in public clouds en ‘at the edge’ kunnen beschermen.

De Dell PowerProtect Data Manager Appliance is voorzien van een reeks verbeteringen voor multi-cloud-databescherming. De innovaties van Dell in AI-aangedreven veerkracht en operationele beveiliging versnelt de invoering van zero trust en beschermt organisaties tegen de toenemende dreiging van cyberaanvallen.

De nieuwe oplossingen pakken de alsmaar toenemende uitdagingen op het gebied van databescherming aan. Volgens het Dell Global Data Protection Index (GDPI)-onderzoek van 2022 hebben organisaties dit jaar meer natuurrampen en incidenten meegemaakt dan voorgaande jaren. De gevolgen zijn dataverlies, downtime en herstelkosten die gemaakt moeten worden. In het afgelopen jaar waren cyberaanvallen goed voor 48% van alle incidenten (tegen 37% in 2021), waarmee ze de lijst met oorzaken van dataverstoring aanvoeren. Uit het onderzoek bleek ook dat 85% van de organisaties die meerdere oplossingen van verschillende leveranciers gebruiken, voordeel zien in het verminderen van het aantal leveranciers. Bovendien bleek dat organisaties die op één leverancier van databescherming vertrouwen, 34% minder kosten maken voor herstel van cyberaanvallen of andere incidenten dan andere organisaties.

“Nu in de huidige, digitale wereld vrijwel alles met het internet is verbonden, is de noodzaak om waardevolle gegevens te beschermen groter dan ooit”, aldus Jeff Boudreau, president en general manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Dit digitale landschap vereist een moderne strategie voor databescherming en -beveiliging om cyberdreigingen aan te pakken. Point solutions gaan niet diep genoeg om organisaties te beschermen. Dell versterkt de cyber-weerbaarheid van klanten door geïntegreerde software, systemen en diensten voor databescherming aan te bieden. Zo zorgen we ervoor dat gegevens en toepassingen worden beschermd en weerbaar zijn, waar die zich ook bevinden.”

Uit het GDPI-onderzoek blijkt dat 91% van de organisaties op de hoogte is van of van plan is een zero trust-architectuur in te zetten. Zero trust is een beveiligingsmodel dat de manier waarop organisaties beveiliging benaderen verschuift van alleen vertrouwen op verdediging naar een proactieve strategie die alleen bekend, geautoriseerd dataverkeer over systeemgrenzen en datapijplijnen toestaat. Echter implementeert slechts 23% een zero trust-model waarbij 12% volledig geïmplementeerd is. Met ingebouwde beveiligingsfuncties in de hardware, firmware en security control points, helpt de holistische aanpak van Dell Technologies organisaties met het realiseren van zero trust om de cyber-weerbaarheid te versterken en de complexiteit van de beveiliging te verminderen.

De makkelijkste weg naar moderne databescherming

Dell blijft innoveren met zijn Dell PowerProtect Data Manager om de IT-activiteiten van organisaties te vereenvoudigen en risico’s te verminderen. PowerProtect Data Manager speelt in op de toenemende behoefte aan cyber-weerbaarheid en ondersteunt zero trust-principes met nieuwe, ingebouwde operationele beveiligingsmogelijkheden. Denk aan multi-factor authentication (MFA), dubbele autorisatie en rolgebaseerde toegangscontroles.

De Dell PowerProtect Data Manager Appliance biedt de makkelijkste weg naar moderne databescherming. Het systeem is ideaal voor kleine en middelgrote use cases met opslagruimte die van 12 tot 96 terabytes aan gegevens schaalt.

De appliance biedt klanten een:

  • Moderne, software-defined architectuur: maakt geautomatiseerde ontdekking en bescherming van assets mogelijk met unieke VMware-bescherming om de beschikbaarheid van alle VM’s te garanderen.
  • Veilige, cyber-bestendige oplossing: biedt veilige toegang tot beperkte functies met Identity and Access Management om de cyber-weerbaarheid te versterken.
  • Eenvoudige, uniforme gebruikerservaring: levert software-defined databescherming, die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is.

“Dell PowerProtect Data Manager vereenvoudigt onze backup-omgeving en geeft ons tijdens onze digitale transformatie de flexibiliteit die nodig is voor de bescherming van onze gegevens”, aldus James McNair, vice president, distributed systems manager bij Trustmark Bank. “De nieuwe Dell PowerProtect Data Manager Appliance kunnen we eenvoudig implementeren in onze infrastructuur. Daardoor zijn we efficiënter en versterken we onze cyber-weerbaarheid.”

Dell breidt cyber-herstel uit voor snelle, eenvoudig te implementeren public cloud-kluizen

Met PowerProtect Cyber Recovery for Google Cloud kunnen klanten een geïsoleerde cyber-kluis in Google Cloud implementeren om data veilig te scheiden en te beschermen tegen een cyberaanval. In tegenstelling tot standaard cloud-gebaseerde backupoplossingen wordt de toegang tot beheerinterfaces vergrendeld met netwerkcontroles, extra credentials en MFA.

Organisaties kunnen hun bestaande Google Cloud-abonnement gebruiken voor de aanschaf van PowerProtect Cyber Recovery via de Google Cloud Marketplace. De dienst kan ook rechtstreeks bij Dell Technologies en zijn channelpartners worden aangeschaft.

Het nieuwe aanbod markeert de nieuwste uitbreiding van Dell’s cyber recovery-mogelijkheden voor public clouds.

Dell APEX vereenvoudigt backup-opslag met flexibele consumptie-opties

Dell APEX Data Storage Services breidt uit met een Backup Target-optie voor veiligere backup-opslag in een pay-per-use, flexibel consumptiemodel. De Backup Target-service is voor klanten eenvoudig te implementeren en stroomlijnt het proces van aankoop, implementatie en onderhoud van backup-opslag. De Backup Target bouwt voort op het leiderschap van Dell op het gebied van data appliance en databescherming. Het helpt met het verkleinen van de opslagruimte bij de klant en kan de beschikbaarheid van gegevens verhogen.

Het nieuwe Dell APEX Data Storage Services Backup Target-aanbod gaat de toenemende afhankelijkheid van as-a-Service-aanbiedingen ondersteunen om problemen met gegevensbescherming te helpen oplossen. Bijna elke GDPI-respondent (99%) benoemde ten minste één as-a-Service aanbod als een hoge prioriteit waarmee uitdagingen voor hun organisatie overwonnen kunnen worden. Storage as-a-Service (44%), Cyber Recovery as-a-Service (41%) en Backup as-a-Service (40%) staan in de top drie van as-a-Service-prioriteiten.

Beschikbaarheid

  • Dell PowerProtect Data Manager Appliance is deze maand beschikbaar in meer dan 30 landen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific.
  • Dell PowerProtect Data Manager software is nu wereldwijd beschikbaar.
  • Dell PowerProtect Cyber Recovery voor Google Cloud Platform is nu wereldwijd beschikbaar.
  • Dell APEX Data Storage Services Backup Target zal in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar zijn in 16 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This