Viscon investeert in 3DEXPERIENCE van Dassault Systèmes voor digitalisering en innovatie

16 november 2022

Digitalisering is cruciaal voor bedrijven die sneller en beter willen innoveren. Daarom kiest Viscon Group uit ‘s-Gravendeel voor de ‘Digital Equipment Continuity’-industrieoplossing op basis van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes om de samenwerking, processen en het informatiegebruik in de volledige waardeketen verder te digitaliseren.

Viscon Group levert software, machines en oplossingen waarmee agro- en voedingsmiddelenbedrijven gezond vers voedsel, bloemen en planten produceren en distribueren. De gekozen oplossing biedt alle dochterondernemingen van de groep een toekomstbestendige digitale infrastructuur om de groei te versnellen. 

Continue innovatie

Viscon Group is sterk gericht op continue innovatie. De medewerkers leren iedere dag nieuwe business te ontwikkelen in nieuwe sectoren en opkomende markten. Dit doen zij door standaardproducten te combineren met disruptieve technologieën. 

“We willen een IT-oplossing voor al onze processen – van verkoop tot service – waarmee data-integriteit en digitale continuïteit zo compleet mogelijk te realiseren zijn”, zegt René de Vos, CEO van Viscon Group. “Om dit doel te bereiken, transformeren we onze organisatie naar het 3DEXPERIENCE-platform. Dit geeft ons toegang tot de juiste informatie voor alle processen en stelt verschillende disciplines in staat om veel beter samen te werken.”

Digital Equipment Continuity

De Digital Equipment Continuity-oplossing van Dassault Systèmes stelt bedrijven in staat te transformeren van een op bestanden gebaseerde aanpak naar een door data gestuurde productstructuur. Hierdoor kunnen zij overschakelen van een op zichzelf staand productportfolio naar op diensten gebaseerde aanbiedingen. Deze kunnen worden ontwikkeld doordat ze gebaseerd zijn op één enkele bron van waarheid.

“We waarderen het vertrouwen van Viscon Group in de implementatie van het 3DEXPERIENCE-platform voor hun industriële portfolio aan oplossingen”, zegt John Kitchingman, Managing Director EURONORTH, Dassault Systèmes. “Na tien jaar innovatie met het SOLIDWORKS-portfolio, investeert het bedrijf nu in een innovatieplatform voor het digitaal transformeren van de business. Hierdoor kunnen zij hun gehele waardeketen optimaliseren. Met ‘Digital Equipment Continuity’ kunnen alle betrokken medewerkers beter samenwerken om hun doelstellingen te bereiken en continu te blijven innoveren.”

“Cadmes is al ruim 10 jaar een vertrouwde digitale transformatiepartner voor Viscon”, zegt Bas Koomen, technisch directeur van Cadmes, partner van Dassault Systèmes. “De adoptie van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes is een duidelijke bevestiging en een uitbreiding van onze langdurige relatie met Viscon. Dit project om digitale continuïteit in de volledige waardeketen van Viscon te bereiken, is een perfect voorbeeld van hoe de combinatie van een innovatieplatform en de branchekennis van Cadmes leidt tot een resultaat dat meer is dan de som der delen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This