Palo Alto Networks lanceert Nova tegen zero-day aanvallen

16 november 2022

Palo Alto Networks lanceert vandaag PAN-OS 11.0 Nova, de nieuwste versie van haar bekende PAN-OS software. De oplossing bevat niet minder dan 50 productupdates en innovaties, waaronder het nieuwe Advanced Wildfire voor cloud security, en het Advanced Threat Prevention (ATP) tegen zero-day injectie-aanvallen.

“Het aantal malwares blijft maar toenemen. Ze worden ook steeds sluwer. We moeten aanvallers een stap voor blijven,” vertelt Anand Oswal, senior vice president, Network Security, Palo Alto Networks. “Met PAN-OS 11.00 Nova zetten we een gigantische stap vooruit in netwerkbeveiliging. Nova houdt tot 26% meer zero-day malwares tegen vergeleken met de huidige sandbox-oplossingen en detecteert tot 60% meer injectie-aanvallen.”

Bescherming tegen zero-day aanvallen

  • Advanced Wildfire: Moderne malwares ontwijken steeds makkelijker sandbox-omgevingen. Het nieuwe Advanced Wildfire kan onder de radar blijven van die hoogst evasieve zero-day malwares en ze ook tegenhouden dankzij een slimme analyse van het looptijdgeheugen in combinatie met verborgen observatie en automatisering.
  • Advanced Threat Prevention (ATP): Injectie-aanvallen, waarbij code wordt ingevoerd in een IT-omgeving via ongepatchte kwetsbaarheden, vormen een groot risico voor webapplicaties. De Advanced Threat Prevention oplossing bevat deep learningmodellen gevoed door data uit duizenden ontdekte kwetsbaarheden uit het afgelopen decennium. Zo kunnen tot 60% meer injectie-aanvallen worden tegengehouden vergeleken met traditionele oplossingen.

Met Nova wordt netwerkbeveiliging naar een hoger niveau getild en hebben organisaties een grotere controle over hun security architectuur. Naast Advanced Wildfire en Advanced Threat Prevention bevat Nova nog andere innovaties:

Makkelijke en consistente security

  • Ondersteuning voor web proxies: Samen met Nova ondersteunen de next-gen firewalls van Palo Alto Networks en Prisma Access vanaf nu ook web proxies. Klanten kunnen vanaf vandaag netwerkbeveiliging uitrollen over verschillende locaties heen.
  • Integratie van next-gen Cloud Access Security Broker: De next-gen Cloud Access Security Broker (CASB) is geïntegreerd in Nova en Prisma SASE en ondersteunt vanaf nu het nieuwe SaaS Security Posture Management (SSPM). Zo kunnen misconfiguraties in meer dan 60 SaaS bedrijfsapps makkelijk worden gevonden en opgelost. Daarnaast beschermt de next-gen CASB in bijna real-time de gegevens in moderne collaboratie-apps en detecteert het verdacht gedrag.

Sterke cybermaturiteit

  • AIOps: Met het eerder gelanceerde AIOps kunnen misconfiguraties sneller worden gedetecteerd. Dankzij Nova kan AIOps nog proactiever te werk gaan door werkwijzen te bewaken en inefficiënties in het securitybeleid te remediëren.

Naast deze PAN-OS software updates, lanceert Palo Alto Networks een vierde generatie next-gen firewalls op machine learning. Deze NGFWs zijn tot 5 keer performanter dan de vorige generatie. Met de flexibiliteit van glasvezel en Power over Ethernet (PoE) kunnen ook kleine filialen genieten van de firewalls op nieuwe hardware.

  • PA-445 en PA-415 voor kleine filialen: Kleine en middelgrote bedrijven kunnen genieten van de flexibiliteit van glasvezel en PoE dankzij de PA-445 en PA-415. De PA-445 en PA-415 zijn ook uitgerust met dubbele stroombevoorrading en koeling zonder ventilator.
  • PA-1400 voor grote filialen: De nieuwe PA-1400 series is tot 5 keer performanter dan de vorige generatie firewalls en kan tot 7 keer meer capaciteit per sessie aan.
  • PA-5440 voor grote campussen en datacenters: De PA-5440 is de meest performante vaste vormfactor in 2RU. Dit nieuwe platform is tot 2 keer performanter dan de vorige generatie PA-5260s.

Beschikbaarheid

PAN-OS 11.00 Nova en de meeste securityfeatures zijn beschikbaar in november. De nieuwe next-gen firewall platformen zijn beschikbaar in december. De SSPM zal beschikbaar zijn in januari op het next-gen firewall platform. De meeste features, waaronder Advanced Wildfire, zijn compatibel met eerdere versies van PAN-OS.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This