IntelliProve haalt 1 miljoen euro op bij Wit-Gele Kruis, VLAIO en imec.istart Fund

16 november 2022

IntelliProve heeft vandaag aangekondigd dat het 1 miljoen euro aan investering ontvangt van het Wit-Gele Kruis, VLAIO, imec.istart Fund en andere particuliere investeerders om zijn productontwikkeling en marktuitbreiding verder te financieren.

IntelliProve is een snelgroeiende MedTech start-up gevestigd in Gent die zich richt op gezondheidsmeting op basis van een slimme en eenvoudige gezichtsscan. Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen en Antwerpen leiden de financiering en krijgen het gezelschap van de reeds bestaande aandeelhouder imec.istart en andere privé-investeerders. Daarnaast werd IntelliProve door VLAIO een subsidie toegekend om hun optische software verder te ontwikkelen.

De missie van IntelliProve is duidelijk: mensenlevens redden door gezondheidsmonitoring te verbeteren. Het bedrijf, geleid door vier medeoprichters, ontwikkelde een computertechnologie die in staat is om binnen enkele seconden gezondheidsparameters nauwkeurig te bepalen, op basis van een optische meting van het gezicht. Een combinatie van signaalverwerking en computer vision technologieën vormt de kern van de software van IntelliProve. Gezondheidsparameters zoals hartslag, bloedzuurstofsaturatie, mentale biomarkers, ademhalingsfrequentie en bloeddruk worden gemeten met een conventionele smartphonecamera. Snel, contactloos en zonder gespecialiseerde apparatuur of wearables. De slimme gezichtsscan van IntelliProve draagt bij tot een toegankelijke en preventieve gezondheidszorg door het aanbieden van ‘digitale biopsieën’.

Vlnr: Joeri Tulkens, Maxime Mattelin, Tanguy Sanglet, Maarten Van den Bulcke, Brecht Dhuyvetters

Go-to-market

IntelliProve werd opgericht in 2021 en bevindt zich momenteel in de producttestfase van de softwareoplossing, die via een API wordt beschikbaar gesteld aan diverse gezondheidsplatformen. Het bedrijf lanceerde onlangs hun eerste product om digitale oplossingen voor geestelijke gezondheidszorg te versterken met kwantitatieve biomarkergegevens. IntelliProve zal de financiering gebruiken om hun oplossing verder te ontwikkelen, klinisch te valideren en hun go-to-market te versnellen.

Joeri Tulkens, een van de medeoprichters en CEO van IntelliProve, verwelkomt de steun van investeerders en zegt:  “Deze kapitaalinjectie en het vertrouwen van onze investeerders tonen het belang aan van onze oplossing voor gezondheidsmeting, die de kwaliteit en betrokkenheid verhoogt van patiëntgerichte digitale zorgoplossingen. We zijn heel dankbaar als team dat we verder een rol kunnen spelen in het huidige zorglandschap.”

“IntelliProve kan voor onze organisatie en bij uitbreiding voor de totale zorgsector een echte gamechanger zijn. De tool kan mee een oplossing bieden, op een maatschappelijk verantwoorde manier, voor de schaarste aan zorgmedewerkers”, vertelt Katalien Dendooven, Algemeen Directeur van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Het bepalen van vitale parameters zoals bloeddruk en hartslagfrequentie vergt vandaag veel tijd omdat dit nog manueel dient te gebeuren. Indien deze tijd sterk kan gereduceerd worden door met gezichtsscanning te werken, zou dit een wereld van verschil maken voor onze verpleegkundigen. De tijd die hierdoor vrijkomt, zal bijdragen aan kwaliteitsvolle zorgverlening.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This