SnykLaunch Fall 2022 helpt bedrijven succesvol DevSecOps te stimuleren

10 november 2022

Snyk, aanbieder van developer security, kondigt vandaag de SnykLaunch Fall 2022 aan, inclusief een aantal innovaties die het bereik en de kracht van het bestaande Developer Security Platform van het bedrijf uitbreiden. Hierdoor kunnen meer bedrijven de voordelen van DevSecOps en de samenwerking tussen hun developer, operations en security teams maximaliseren.

De SnykLaunch Fall 2022 line-up bestaat uit:

  • De algemene beschikbaarheid van Snyk Cloud;
  • Nieuwe mogelijkheden om de software supply chain effectiever te beveiligen, inclusief verbeteringen om de opkomende eisen rondom software bill of materials (SBOM) te vereenvoudigen;
  • Vernieuwde rapportagemogelijkheden voor meer zichtbaarheid en beter beheer van securityprogramma’s voor ontwikkelaars; en
  • Nieuwe recent ontwikkelde plannen om bestaande klanten te helpen het meeste uit hun Snyk-investering te halen.

“Snyk is opgericht vanuit de overtuiging dat ontwikkelaars die aan onze collectieve toekomst bouwen ook in staat moeten worden gesteld en uitgerust moeten worden om deze te beveiligen”, aldus Adi Sharabani, Chief Technology Officer bij Snyk.”Met trots delen we de laatste belangrijke ontwikkelingen om onze wereldwijde klanten te helpen hun innovatietempo veilig voort te zetten.”

“We hebben dit toonaangevende securityplatform voor ontwikkelaars in de sector gebouwd om bedrijven te helpen bij het omarmen van de bedrijfskritische transformatie naar DevSecOps en de vele voordelen ervan te plukken”, aldus Manoj Nair, Chief Product Officer bij Snyk. “We streven ernaar het platform voortdurend te verbeteren en te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars, security engineering en cloud operation teams effectief kunnen samenwerken om zowel hun securityals de snelheid van innovatie te vergroten.”

Snyk Cloud, de eerste uitgebreide cloud security-oplossing in de industrie die is ontworpen door en voor ontwikkelaars, is nu algemeen beschikbaar na eerst alleen beperkt beschikbaar te zijn vanaf juli 2022. 

Mogelijk gemaakt door de overname van Fugue eerder dit jaar, zijn Snyk Cloud klanten de eersten die kunnen profiteren van een uniform platform en policy engine die hen in staat stelt veilige implementaties te creëren via een ongeëvenaarde feedback loop: van code naar cloud en weer terug naar code. Ontwikkelaars hebben nu de mogelijkheid om hun cloud te beveiligen vóór de implementatie en de veilige integriteit ervan te handhaven tijdens de uitvoering en vervolgens de precieze plaatsen voor fixes in hun code te beoordelen en prioriteren.

Nieuwe mogelijkheden voor supply chain security

Recente kwetsbaarheden zoals Log4Shell hebben de aandacht gevestigd op supply chain security en de complexe security-uitdagingen die zijn ontstaan als gevolg van de manier waarop moderne ontwikkelaars apps bouwen door code samen te stellen.

Met de nieuwe SBOM-functies (Software Bill of Materials) van Snyk krijgen klanten volledig inzicht in hun software supply chains. Deze nieuwe mogelijkheden zijn:

  • Developer-First Application Programming Interface (API) & Command-Line Interface (CLI): genereert SBOM’s, waardoor klanten één bron kunnen creëren en uitgebreid inzicht hebben in hun volledige software supply chain;
  • SBOM Checker: scant standaard SBOMs om securityproblemen gratis te identificeren; en
  • Bomber Integration: scant SBOMs met Bomber, een populaire open source-applicatie, en toetst ze aan de Snyk Vulnerability Database.

Vernieuwde rapportagefuncties

Effectieve DevSecOps kent een gedeelde verantwoordelijkheid tussen de security- en ontwikkelteams. De nieuwe rapportagefuncties van Snyk zijn mogelijk gemaakt door de overname van TopCoat eerder dit jaar.

Snyk implementeert de beste data tools om optimale prestaties en betrouwbaarheid te garanderen. De vernieuwde rapportage van Snyk is eenvoudig te gebruiken, uitgebreid, flexibel en biedt ontwikkel- en securityteams het inzicht dat ze nodig hebben om elke beveiligingsvraag te beantwoorden. Bezoek deze pagina om deze nieuwe mogelijkheden in actie te zien.

Het succes van DevSecOps stimuleren 

Snyk biedt momenteel meerdere programma’s aan voor klanten om Snyk praktisch te implementeren in hun omgeving en om hen strategisch te begeleiden bij langdurig DevSecOps succes. Snyk introduceert nu twee nieuwe professionele diensten:

  • Snyk Accelerate: 90 dagen installatie en best practices review om klanten in staat te stellen om snel aan de slag te gaan; en,
  • Snyk Premium: high-touch service bundel gedurende de gehele klantrelatie.

Deze nieuwe professionele diensten zijn aanvullingen op Snyk Learn, een robuuste verzameling van nuttige middelen die per rol webinars en tutorials bieden voor best practices om de volledige kracht van Snyk’s oplossingen te realiseren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This