Acronis zorgt voor een betere klantervaring en bedrijfscontinuïteit dankzij machine-intelligente en nieuwe automatiseringstools voor MSP’s

10 november 2022

Live vanuit de jaarlijkse #CyberFit Summit, kondigt Acronis, de wereldwijde leider in cyberbescherming, vandaag strategische updates aan voor het Acronis Cyber Protect Cloud-platform. Ze stellen het nieuwe product Advanced Automation voor en innovatieve ontwikkelingen zoals de toevoeging van machine-intelligentie (MI) aan hun Advanced Management-oplossing. 

Samen zal deze uitbreiding van het Acronis-assortiment Managed Service Providers (MSP’s) helpen om de complexiteit te verminderen, gericht te blijven op waardegebaseerde dienstverlening en om de juiste tools aan te rijken. Met de tools verzekert Acronis dat bedrijven van klanten en hun systemen, gegevens en applicaties productief, veilig en betrouwbaar blijven werken.

Voor MSP’s en hun klanten is er een grote nood aan visibiliteit. 76% van de security- en IT-teams ondervinden namelijk moeilijkheden omdat ze geen globaal zicht hebben op applicaties en middelen.1 MSP’s hebben dit inzicht nodig om ongeplande downtime te voorkomen en om mogelijke IT-problemen te identificeren en aan te pakken. In ruil daarvoor verwacht de MSP-klant een snelle reactie en een alomvattende oplossing. Downtime is duur, en MSP’s zijn gebonden aan Service Level Agreements (SLA’s) omdat dit gevolgen heeft voor de business van hun klanten. 

Met de aankondiging van updates voor het Advanced Management-product dat volgt op de recente release van de Acronis Cyber Scripting-oplossing, hebben MSP’s nu toegang tot een uitgebreide, proactieve eindpuntbeheeroplossing die het volgende biedt:

 • Remote monitoring gebaseerd op machine-intelligentie voor een continue anomaliedetectie die geautomatiseerd en adaptief is, en waarvoor geen handmatige threshold ingesteld moet worden.
 • Storingsvrij patchbeheer via rollback van automatische back-ups als een patch mislukt.
 • Statuscontrole van harde schijven, multi-vendor en gebaseerd op voorspellingen.
 • Verschillende Remote Desktop-ontwikkelingen maken performantie mogelijk op trage netwerken, geïnitieerd door zowel de gebruiker als de beheerder, en extra platformondersteuning voor MacOS en Linux.
 • Verbeterde beveiliging van Remote Desktop en Cyber Scripting met tweeledige verificatie (2FA) en een nieuw protocol met 2-way AES om te voorkomen dat beheertools nieuwe kwetsbaarheden met zich meebrengen.

Deze nieuwe mogelijkheden werken in combinatie met het bredere Acronis-platform dat producten op het vlak van security, back-up- en disaster recovery omvat, zodat MSP’s en hun klanten de verwachtingen kunnen inlossen.

“Als MSP streef ik naar de beste ervaring voor mijn klanten die op mij rekenen om operationeel te blijven. Maar zoals u zich kunt voorstellen, heb ik geen onbeperkt budget om meerdere back-up-, beveiligings- en beheerproducten te kopen en in te zetten”, vertelt Yves Meier, directielid van GMG. “Acronis heeft mij een volledig geïntegreerde oplossing geboden die gemakkelijk te implementeren, te leren en te bedienen is, waardoor ik mijn klanten beter kan helpen. Bovendien konden we dankzij Acronis Advanced Management een meer proactieve en preventieve bescherming bieden aan onze klanten. Dit verbetert hun tevredenheid over onze diensten en bespaart mijn team een hoop tijd om op al die problemen te reageren.”

Maar het verbeteren van IT-beheertools is slechts een deel van de oplossing. MSP’s staan voortdurend onder druk om een uitstekende klantervaring te leveren en tegelijkertijd hun marges gezond te houden op de complexe markt waar diensten gebaseerd zijn op verbruik. Oplossingen hiervoor zijn beschikbaar, maar deze zijn vaak te geavanceerd voor MSP’s. Of ze zijn niet beschikbaar in alle markten, waardoor sommige MSP’s er helemaal geen toegang tot hebben. 

Dit is een uitdaging voor MSP’s die vaak nog handmatig rapporten opstellen en afspraken in het contract proberen in overeenstemming te brengen met de tijdsbesteding, tickets en overhead. Dit terwijl hun klanten transparantie verwachten over welke diensten vermeld op de factuur geleverd werden, hoe de SLA’s gewaarborgd zijn en hoe de aangerekende diensten voor hen waarde creëren.

Met de komende release van Acronis Advanced Automation voegt Acronis eigen bedrijfsautomatisatie toe aan het platform om hun MSP-partners te helpen back-office functies te integreren met de levering van Acronis-diensten, zoals eindpuntbeheer. De nieuwe features omvatten:

 • Automatisering van de facturatie met ondersteuning voor diensten gebaseerd op verbruik
 • SLA-tracking, rapportering en prestaties van technici
 • Ticketingsysteem voor technische ondersteuning
 • Automatische, granulaire tracering per tenant van billable en niet-billable tijdsbesteding
 • Dashboards en rapporten van operations en winstgevendheid
 • Ondersteuning in meerdere talen
 • Gecentraliseerde controle en visibiliteit vanuit de Acronis-console

“De overgang naar diensten gebaseerd op verbruik heeft onze maandelijkse facturatie veel complexer gemaakt en de kans op fouten vergroot. Hierdoor spenderen we veel onnodige tijd om een accurate facturatie aan onze klanten te garanderen”, zegt Richard Daemen, oprichter & manager van Daemen ICT. “We hebben gezocht naar tools voor bedrijfsautomatisering om deze problemen op te lossen, maar sommige waren gewoon te beperkt en andere waren te ingewikkeld voor wat we op dit moment nodig hebben. We kijken ernaar uit om deze integratie van business automation tools in gebruik te nemen en zo de levering van Acronis-gebaseerde diensten vanuit een enkele interface te beheren.”

Door de automatisering van diensten dankzij Acronis Advanced Management en andere Acronis-oplossingen te combineren met de kracht van bedrijfsautomatisering, zullen MSP’s de diensten die ze aan hun verschillende klanten bieden nu efficiënter kunnen schalen, hun supporttickets integreren voor een snellere respons, hun klanten transparant tonen welke diensten geleverd zijn en SLA’s herbekijken. Daarnaast kunnen MSP’s ook hun personeelsbezetting, performantie en omzetprognoses op elkaar afstemmen om continu zowel aan de bedrijfsmarges als aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen.

Acronis lanceert binnenkort deze nieuwe producten en features, en start in december met een Advanced Management-update van Remote Desktop. Zowel de monitoring op basis van machine-intelligentie als het nieuwe Advanced Automation-product komen eraan in het eerste kwartaal van 2023. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This