Arista introduceert Continuous Integration Pipeline voor Network as a Service

9 november 2022

Arista Networks introduceert een complete oplossing voor het automatiseren van netwerkinfrastructuren, genaamd Arista Continuous Integration (CI) Pipeline. De CI Pipeline is gebaseerd op Arista’s EOS Network Data Lake (NetDL) en stelt organisaties in staat een modern netwerkmodel te adopteren. Dit biedt klanten een flexibel datagestuurd proces voor het veranderingsbeheer van het gehele netwerk, waardoor implementaties sneller, betrouwbaar en binnen een kortere tijd tegen lagere kosten te realiseren zijn.

Arista CI Pipeline ondersteunt een combinatie van continu ontwerpen, continu integreren en continu testen, in een holistische DevOps-oplossing voor het moderniseren van netwerkinfrastructuren. Met als voordelen een snellere en meer betrouwbare cloud-experience voor zowel de netwerkoperators als hun gebruikers. Deze nieuwe oplossing wordt momenteel al door een aantal klanten getest en komt in 2023 wereldwijd beschikbaar, inclusief ondersteuning via Arista Professional Services en door Arista’s TAC.

Modern netwerkmodel

Een modern netwerkmodel maakt operationele efficiencyverbeteringen en kostenbesparingen mogelijk. Het is gebaseerd op de principes van cloudnetworking, zoals herbruikbare ontwerppatronen, volledig geautomatiseerde operaties die softwarematig te managen zijn en een open flexibele architectuur. Om zo’n netwerkmodel te bereiken proberen sommige bedrijven een eigen automatiseringsoplossing te bouwen. Vaak worstelen ze daarbij echter met de schaars beschikbare middelen, de noodzakelijke kennis en ervaring en het gerelateerde onderhoud.

Arista Continuous Integration Pipeline

De nieuwe Arista Continuous Integration Pipeline (CI) adresseert alle hiervoor genoemde uitdagingen en biedt organisaties de mogelijkheid een modern netwerkmodel te implementeren dat geschikt is voor:

 • continu ontwerpen
 • continu integreren
 • continu testen

Continu ontwerpen

Arista’s Validated Designs (AVD) zijn als code te gebruiken ontwerpprincipes, die organisaties een continu herbruikbaar ontwerpkader bieden. Als onderdeel van de Arista CI Pipeline versnellen deze AVD’s het doorvoeren van veranderingen in het netwerkmodel van klanten en verhogen ze tevens de netwerkbetrouwbaarheid met de volgende voordelen :

 • flexibiliteit van open datamodellen: flexibel uitbreidbare netwerkmodellen zijn eenvoudiger te configureren, consistenter te gebruiken en minder foutgevoelig
 • vereenvoudiging met multi-domein automatisering: het is een raamwerk voor het automatiseren van datacenters, campus- en WAN-netwerken, gebaseerd op de EOS-managementomgeving
 • uitgebreide workflows: het is een automatiseringsoplossing voor de volledige levenscyclus van netwerken, inclusief het genereren van de configuratie, pre- en posttest voor de implementatie en het samenstellen van de netwerkdocumentatie

Input van een AVD is direct te gebruiken in CloudVision, om de extra automatiseringsfuncties, studio’s en dashboards van CloudVision te benutten. Maar ook in de open source automatiseringsoplossingen van derden, zoals Red Hat’s Ansible Automation Platform.“Red Hat verheugt zich op het continueren van de samenwerking met Arista om de voordelen van netwerkautomatisering naar ontwikkelaars en operators te brengen, voor het verder transformeren van organisaties en markten”, zegt Tom Anderson, Vice President van Red Hat Ansible Automation. “Arista’s CI Pipeline gecombineerd met het Red Hat Ansible Automation Platform biedt organisaties een moderne architectuur, ops-as-code en gestroomlijnde taken voor de voorbereiding, implementatie en validatie.”

Continu integreren

Continu integreren biedt organisaties een geavanceerde DevOps-omgeving voor het managen van alle netwerkoperaties en veranderingen in de workflows. In combinatie met het CloudVision-platform vereenvoudigt en stroomlijnt CI de uitvoering van Continuous Integration/Continuous Delivery (CI/CD) workflows voor netwerkautomatisering met behulp van:

 • een eenvoudig te implementeren oplossing voor het gebruiken van een CI-pipeline voor alle netwerkoperaties
 • uitbreidingen voor CloudVision’s change controlfuncties voor het faciliteren van complete operationele CI/CD-workflows die nodig zijn voor pre/post validatietesten
 • de mogelijkheid om testresultaten en AVD-modellen in en uit EOS NetDL te halen
 • verbeterde integratiemogelijkheden voor externe DevOps- en CI-tools

Met CloudVision en NetDL kunnen gebruikers hun workflows eenvoudiger aan veranderende behoeften aanpassen. Maar ook het voordeel benutten dat ze toegang hebben tot alle informatie die in NetDL is opgeslagen, voor datagestuurde automatisering. NetDL is een data lake dat de EOS state database uitbreidt met een bredere toegang en dataset van configuratie- en telemetriedata.

Continu testen

Arista’s Cloud Test services biedt klanten een cloudgebaseerde virtuele omgeving voor het testen van netwerkontwerpen en -configuraties. Als onderdeel van Arista’s nieuwe CI Pipeline is deze functionaliteit te benutten voor:

 • testen van de change control
 • testen van de code certificering
 • testen van de automatisering

Door een digitale identieke kopie te creëren met een gevirtualiseerde versie van dezelfde EOS- en CloudVision-software die op de fysieke apparatuur is geïmplementeerd kunnen netwerkoperators met meer vertrouwen veranderingen ontwikkelen en doorvoeren. Ze hoeven daarvoor namelijk niet meer eerst een aparte fysieke testomgeving te bouwen.

“Door gebruik te maken van Arista’s Validated Design methode en CloudVision voor het automatiseren van ons netwerk, hebben we onze operaties snel zelfstandig kunnen maken met infrastructuur-als-code”, aldus Gary Nye, Manager van Cloud Engineering, US Signal Company. “Met up-to-date documentatie en validatietests configureert ons team nieuwe netwerkdiensten zowel eenvoudig als consistent.”

“Dankzij Arista’s infrastructure-as-code aanpak van netwerken heeft Computacenter een programmeerbaar flexibel service delivery model kunnen implementeren”, zegt Michael Davidson, Chief Technologist van Computacenter. “Dit stelt ons in staat om op een veilige, efficiënte en consistente wijze netwerkservices te kunnen leveren aan onze klanten.”

Bekijk op Youtube de ervaring van een klant, lees de blog van Jayshree Ullal, of leer meer over de Arista CI Pipeline tijdens een webinar op 1 december 2022, waarvoor u zich hier kunt registreren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This