Dustin wordt lid van het Circular Electronics Partnership

31 oktober 2022

Dustin, een online IT-partner in Scandinavië en de Benelux, is lid geworden van het wereldwijde Circular Electronics Partnership (CEP). Het doel van dit lidmaatschap is dat Dustin, samen met de andere ledenorganisaties, zich het doel vooropstelt tegen 2030 een circulaire elektronica-industrie te bereiken.

CEP heeft een aantal toonaangevende internationale organisaties gebundeld en meer dan 50 toonaangevende bedrijven op het gebied van technologie, consumentengoederen en afvalbeheer. Samen zullen zij, ondersteund door onder meer het World Economic Forum en de World Business Council for Sustainable Development, werken aan verschillende oplossingen om de industrie circulair te maken.

“Dit is een natuurlijke stap in de richting van onze duurzaamheidsdoelstelling volledig circulair te worden in 2030. Om het ambitieuze streefdoel te bereiken, is een samenwerking over de grenzen heen noodzakelijk”, zegt Sandra Klackenborn, Head of Sustainability bij Dustin.

CEP heeft een plan en visie hoe de hele elektronica-industrie de circulaire transformatie kan versnellen. Het identificeert zes wegen naar circulariteit en bestaat uit 40 acties die de komende tien jaar moeten worden uitgevoerd om de industrie circulair te maken. De focus ligt vooral op het verlengen van de levensduur van producten, onder meer door middel van circulair design. 

“Het plan dat CEP heeft ontwikkeld, sluit volledig aan bij onze eigen interesses. De samenwerking streeft ernaar de waarde van de producten, componenten en materialen gedurende de gehele levenscyclus te maximaliseren. We kijken ernaar uit bij te dragen aan het werk zelf maar ook aan de gemeenschappelijke doelstellingen”, zegt Sandra Klackenborn.

Dustin stelt nu al alles in het werk om circulair te worden. Heel wat aandacht gaat uit naar take-back programma’s. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een eigen take-back-afdeling en er bestaat ook de ambitie producten online te gaan verkopen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This