Aon en Eye Security kiezen voor een nieuwe aanpak van het cyberrisico

31 oktober 2022

Aon’s Cyber Solutions, onderdeel van risico- en verzekeringsadviseur Aon, en Eye Security lanceren een praktische en betaalbare cyberoplossing voor bedrijven. Hiermee onderscheiden ze zich van bestaande oplossingen in de markt en helpen ze de kans op en de gevolgen van een cyberincident zoveel mogelijk in te dijken. De oplossing biedt een moderne manier om digitale beveiliging en verzekerbaarheid snel en hoogwaardig op te lossen. ​ Bedrijven kunnen dankzij deze oplossing binnen 24 uur beveiligd en verzekerd worden.

Aon’s Cyber Solutions bestaat uit een team van ervaren cyberconsultants, -verzekeringsspecialisten en -crisismanagers dat organisaties ondersteunt bij cybersecurity en -incidenten. Tal van grote Belgische ondernemingen en middelgrote bedrijven behoren reeds tot hun actieterrein. De kern van Eye Security, een bedrijf gespecialiseerd in cybersecurity-oplossingen, bestaat uit experts van de Europese inlichtingen- en veiligheidsdiensten, data-experts en experts van verzekeraars. Een ideale match, dus. 

Cyberincident kostbedrijven gemiddeld 375.000 euro

Anne Masson, CEO van Eye Security Belgium: “Het aantal incidenten neemt sterk toe en kost onze bedrijven gemiddeld 375.000 euro. Vooral het IT-herstel en het directe omzetverlies voor het bedrijf dragen bij aan dit kostenplaatje. Ook reputatieschade en de mogelijks daarmee gepaarde omzetdaling kunnen flink pijn doen. Het is daarom noodzakelijk dat deze bedrijven hun organisatie zo cyberproof mogelijk maken.”

‘Onderschatting, kosten en gebrek aan kennis’

Stéfanie Deley, Cyber Expert bij Aon Belgium stelt vast dat nog steeds veel Belgische bedrijven hun cyberbescherming niet op orde hebben. Zij wijt dit vooral aan onderschatting van het risico, maar ook aan angst voor te hoge kosten en het ontbreken van de gespecialiseerde kennis. 

Stéfanie Deley (Aon): “In de totaaloplossing die wij samen met Eye Security hebben ontwikkeld, richten we cybersecurity op een betaalbare en effectieve manier in. We geven onze klanten zekerheid dat we de kans op en de gevolgen van een incident zo beperkt mogelijk houden. Snel ageren is hierbij het sleutelwoord. Bij cyberschade grijpen we meteen in en de verzekering dekt eventuele kosten en schade. De experts zorgen er vervolgens voor dat het bedrijf snel weer volledig operationeel is.”

Een voorsprong die leidt tot een betere verzekerbaarheid

De datagedreven oplossing maakt het mogelijk om bedrijven binnen de 24 uur volledig te beveiligen en verzekeren. Anne Masson, CEO bij Eye Security Belgium: “We hebben inmiddels bewezen dat alleen de combinatie van specifieke technische maatregelen de kans op een aanval drastisch vermindert. Wij hebben de juiste data en kunnen daardoor snel een betere risico-inschatting maken, waardoor we bedrijven direct kunnen verzekeren. Hiermee halen we het cyberrisico volledig van de balans voor bedrijven.”

Ook zorgt de samenwerking voor een betere verzekerbaarheid van risico’s. Deleye: “In het voorbije jaar zagen we dat het steeds moeilijker werd om cyberrisico’s te verzekeren. Verzekeraars vragen terecht om meer beschermingsmaatregelen vanwege de sterke toename van cyberschade. Met Eye Security kunnen onze relaties eenvoudig en betaalbaar aan deze voorwaarden voldoen.”

Cyberweerbaarheid binnen budget

Door het bundelen van de krachten met Eye Security zet Aon’s Cyber Solutions een volgende stap in zijn dienstverlening. Deley: “In de afgelopen jaren heeft Aon geïnvesteerd in de cyberdienstverlening voor onze klanten, waardoor er nu een divers en ervaren team staat. Het enige dat nog ontbrak, was goede cybersecurity die past binnen het budget van onze bedrijven. Met Eye Security als partner is onze gezamenlijke dienstverlening nu compleet.”

Kijk hier voor meer info.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This