Dassault Systèmes breidt cloudmerk OUTSCALE uit van IaaS naar drie niveaus experience cloud

31 oktober 2022

Dassault Systèmes breidt het aanbod rondom zijn cloudmerk OUTSCALE uit van een platform voor hyperschaalbare infrastructure-as-a-service naar een dienst voor het bieden van soevereine omgevingen voor ‘trusted business experiences as-a-service’. Deze combineren data science, virtual twin experiences en procesmodellering. 

Door deze overgang versterkt Dassault Systèmes de positie van OUTSCALE als de strategische, soevereine cloudpartner voor overheden en bedrijven in alle sectoren. Dassault Systèmes stimuleert daarmee de digitale autonomie met drie niveaus van de experience cloud: 

  1. een dedicated cloud voor soevereine samenwerking in de ruimte van een klant;
  2. een private cloud voor vertrouwde samenwerking in een gemeenschappelijke juridische en fiscale ruimte;
  3. een internationale cloud voor beveiligde samenwerking.

OUTSCALE levert zakelijk experience-twins waarmee medewerkers kunnen uitblinken in hun businessrol. Ze profiteren daarbij van data science, het doorbreken van silo’s, het vastleggen van kennis en knowhow binnen hun organisatie en ecosysteem. Voor toepassingen van marktintelligentie en kostenoptimalisatie tot talentmanagement, innovatieversnelling, asset intelligence en handhaving van de in-service kwaliteit.

Cloudadoptie versnellen

Dassault Systèmes zal deze ambitie uitvoeren door te vertrouwen op zijn 40 jaar ervaring in verschillende industriële sectoren. Het OUTSCALE-portfolio maakt gebruik van de uitgebreide kennis en knowhow van het bedrijf om alle eigen platforms op een schaalbare cloud te hosten en de overstap naar de cloud te versnellen. 

OUTSCALE bouwt zijn cloud-ecosysteem uit om bedrijfservaringen te ontwikkelen en om cyber-governance aan te pakken. Vandaag kondigde Dassault Systèmes de eerste alliantie aan voor een Europese soevereine cloud die inspeelt op landspecifieke governance. Dit zal worden ondersteund door een joint venture met Banque des Territoires, Docaposte (digitale dochteronderneming van de groep La Poste) en Bouygues Telecom.

Laurent Seror, oprichter van OUTSCALE, zal als bestuurslid van OUTSCALE leiding blijven geven. Philippe Miltin is benoemd tot CEO van OUTSCALE. Miltin heeft meer dan 20 jaar ervaring in de digitale industrie, meest recentelijk bij Atos. Hij zal zich richten op de ontwikkeling en verkoop van OUTSCALE’s portfolio van kant-en-klare cloud-oplossingen. Arnaud Bertrand heeft zich gevoegd bij OUTSCALE als Senior Vice President, Research & Development. Met meer dan 20 jaar ervaring in big data en high performance computing, meest recentelijk bij Bull, zal Arnaud Bertrand de onderzoeks- en ontwikkelingsteams van OUTSCALE leiden.

“Onze strategie voor OUTSCALE en het bijbehorende aanbod zijn uniek in de sector. We passen 40 jaar expertise op industrieel niveau toe voor het leveren van een end-to-end soeverein cloudaanbod. Een dat nauw verbonden is met de kernactiviteiten van elke klant en hen in staat stelt om op meerdere niveaus waarde te creëren uit data”, aldus Pascal Daloz, COO bij Dassault Systèmes. “Met zijn toegewijde en ervaren managementteam zal OUTSCALE de vertrouwde partner bij uitstek worden voor onze klanten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This