Rockwell Automation lanceert FactoryTalk Design Hub

31 oktober 2022

Rockwell Automation kondigt de lancering aan van FactoryTalk Design Hub. Industriële organisaties kunnen voortaan hun automatiseringsontwerpen bouwen met een meer vereenvoudigde, productieve manier van werken, mogelijk gemaakt door de cloud. Teams van elke omvang, vaardigheden en locaties kunnen slimmer werken door verbeterde samenwerking, verbeterd levenscyclusbeheer en on-demand toegang tot cloudgebaseerde software. Het resultaat is een hogere ontwerpproductiviteit, een snellere marktintroductie en systemen die minder kosten om te bouwen en te onderhouden.

“In dit nieuwe tijdperk waarin medewerkers overal kunnen en willen werken, is het van cruciaal belang voor bedrijven om gecentraliseerde, on-demand ontwerptools te hebben om de productie op te schalen en zich gemakkelijk en snel aan te passen aan veranderende klantbehoeften”, zegt Brian Shepherd, senior vicepresident Software & Control bij Rockwell. “FactoryTalk Design Hub geeft manufacturing engineers toegang tot de volledige breedte van Rockwell Automation tools en -mogelijkheden in een gecentraliseerd verband voor succesvol ontwerp en samenwerking binnen het team en de grotere onderneming.”

FactoryTalk Design Hub verbetert de ontwikkeling en implementatie van automatiseringsprojecten voor industriële organisaties, terwijl het zich houdt aan de nieuwste beveiligingsnormen en best practices op het gebied van informatietechnologie (IT). Het stelt teams in staat om on-demand ontwerpen te openen vanuit elke webbrowser met software die altijd up-to-date is en die gebruikers en rekencapaciteit flexibel schaalt om te voldoen aan de werkbelastingseisen van een project.

“De digitale transformatie van automatiserings-ontwerpmogelijkheden vereist de cloud om de productiviteit van ontwikkelaars van besturingssystemen te maximaliseren, en vereist ook dat alle softwaretools met elkaar zijn verbonden door een digitale draad om samenwerking, schaalbaarheid en productiviteit te maximaliseren”, aldus Craig Resnick, vicepresident van de ARC-adviesgroep. “De FactoryTalk Design Hub van Rockwell Automation maakt naadloze digitale connectiviteit mogelijk tussen de softwaretools voor ontwerp, visualisatie, digital twin technologie, opslag en externe toegang die ontwikkelaars van besturingssystemen onmiddellijk on-demand toegang geven tot alle automatiseringsontwerpen, ongeacht hun locatie, waardoor deze bedrijven geholpen worden om hun initiatieven, variërend van digitale transformatie tot IT/OT-convergentie, te versnellen.”

Bedrijven zijn op zoek naar betere manieren om hun meest urgente problemen op te lossen. Traditionele benaderingen voor softwareontwerp beperken samenwerking, schaalbaarheid en productiviteit. FactoryTalk Design Hub pakt deze drie primaire problemen aan voor alle ontwerpbehoeften van automatiseringsworkflows.

“Ik ben erg enthousiast dat Rockwell Automation zich focust op dit soort ontwikkelingen, namens ontwikkelaars van besturingssystemen overal ter wereld”, zegt Doug Hoffer, senior automatiseringsingenieur bij Samuel Engineering. “Dit zou een heel belangrijke manier kunnen worden om cloudfunctionaliteit en analyses te koppelen aan het ontwikkelingsproces van het besturingssysteem.”

FactoryTalk Design Hub omvat vijf kernoplossingen:

FactoryTalk Design Studio

FactoryTalk Design Studio is een nieuw cloud-native softwareproduct dat van de grond af is gebouwd om de efficiëntie van het systeemontwerp te verbeteren. Altijd en overal beschikbaar met alleen een webbrowser. Er zijn geen downloads of installaties vereist en er is geen verantwoordelijkheid voor softwareonderhoud. FactoryTalk Design Studio begint met het ontwerpen van controllers en verkort de ontwikkelingstijd door gebruik te maken van moderne softwareontwikkelingspraktijken en een geïntegreerd versiebeheersysteem. Teams kunnen gemakkelijker dan ooit samenwerken met geautomatiseerde tools om wijzigingen te delen en samen te voegen, en projectgroottes kunnen dynamisch worden geschaald met ondersteuning voor meerdere controllers in één project. FactoryTalk Design Studio is klaar om de manier waarop industriële automatiseringssystemen worden gemaakt te veranderen.

FactoryTalk Optix Software

FactoryTalk Optix is een nieuwe producttoevoeging aan het visualisatieportfolio van Rockwell Automation. FactoryTalk Optix staat bekend als ‘visualisatie voor visionairs’ en is het eerste cloudgebaseerde HMI-product dat wordt gelanceerd binnen FactoryTalk Design Hub. Met FactoryTalk Optix Studio kunnen gebruikers applicaties rechtstreeks vanuit een webbrowser ontwerpen, testen en implementeren. Optionele cloudgebaseerde connectiviteit maakt nieuwe samenwerkingsworkflows mogelijk waarmee wijzigingen overal en altijd kunnen worden aangebracht. FactoryTalk Optix is ​​ontworpen om processen, efficiëntie en producten, diensten en resultaten te verbeteren met behulp van een schaalbaar, modern platform.

FactoryTalk Twin Studio

FactoryTalk Twin Studio is een end-to-end automatiseringsontwerp-oplossing waarmee gebruikers in één cloudomgeving kunnen ontwerpen, programmeren, simuleren, emuleren en virtueel in gebruik nemen. Het door de cloud gehoste ecosysteem maakt gebruik van de beste softwareproducten van Rockwell en is overal toegankelijk via een webbrowser. FactoryTalk Twin Studio stelt gebruikers in staat hun volgende project beter en sneller te ontwikkelen door naadloos over te stappen op Rockwell-ontwerpoplossingen en in realtime samen te werken met collega’s uit je team.

FactoryTalk Vault

FactoryTalk Vault biedt veilige, op cloud gebaseerde gecentraliseerde opslag voor productieontwerpteams. Met zijn moderne versie en toegangscontrole zorgt FactoryTalk Vault met geavanceerde Design Tools voor meer inzicht in ontwerpen door diepgaande analyse van controllerprojecten. Teams kunnen nu meer tijd besteden aan het werken aan projecten en minder tijd aan het zoeken naar bestanden of het werken vanuit verouderde versies.

FactoryTalk-oplossing voor externe toegang

FactoryTalk Remote Access maakt veilige verbindingen met apparatuur mogelijk, waardoor teams sneller op behoeften kunnen reageren en productieproblemen overal snel kunnen oplossen. FactoryTalk Remote Access brengt domeinexperts snel in contact met kritieke problemen, ongeacht de fysieke locatie van beide, waardoor de responstijd voor ondersteuning wordt verlengd en de kosten voor reizen en uitvaltijd van bedrijfsmiddelen worden verlaagd.

FactoryTalk Design Hub en vijf genoemde oplossingen zullen vanaf begin 2023 beschikbaar zijn. Klik hier voor meer informatie over de FactoryTalk Design Hub van Rockwell Automation.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This