Wesseling Logistics kiest ZetesChronos voor Proof-of-Delivery oplossing

25 oktober 2022

Wesseling Logistics, gespecialiseerd in distributie, transport en warehousing, gaat met ZetesChronos alle ‘last mile’ distributieactiviteiten inzichtelijker en beter traceerbaar maken. Daarvoor investeert deze logistieke dienstverlener in de mobiele POD-oplossing van Zetes, ter vervanging van de vaste boordcomputers in alle vrachtwagens. Wesseling heeft voor ZetesChronos gekozen omdat deze oplossing het beste aansluit op de huidige en toekomstige behoeften van haar klanten. Zetes heeft al eerder naar volle tevredenheid een crossdock-oplossing voor het magazijn gerealiseerd.

Real-time inzicht en traceerbaarheid ‘last mile’

Wesseling gebruikt al jarenlang een Transport Management Systeem (TMS) in combinatie met een vaste boordcomputer in alle wagens, voor het plannen, volgen en registreren van leveringen. De ZetesChronos oplossing wordt geïntegreerd in het al aanwezige TMS. Met de aanschaf van mobiele computers worden real-time inzicht en complete traceerbaarheid ook buiten het voertuig voortgezet, inclusief een gebruiksvriendelijke werkwijze voor de chauffeur. Tijdens het selectietraject voor dit moderniseringsproject bleek ZetesChronos al voor 95% aan alle behoeften te voldoen: deze oplossing begeleidt chauffeurs bij de dagelijkse werkzaamheden en kan ook gebruikt worden buiten het voertuig. Bovendien biedt het de planners inzicht in de status van de uit te voeren routes. Ook kan het systeem eenvoudig worden uitgebreid en aangevuld met nieuwe functies zoals: een activiteiten- en een verbeterde berichtenmodule. Daarnaast heeft ZetesChronos een verbeterde geografische kaart om de locatie van voertuigen en de voortgang van routes te monitoren. Zetes levert samen met haar hardware partner Panasonic, 88 robuuste mobiele computers, type FZ-N1 en zal Wesseling Logistics compleet ontzorgen in het beheer hiervan.

Ontzorgen met Zetes TotalCare Managed Services

Wesseling maakt ook gebruik van Zetes TotalCare Managed Services voor de implementatie, het beheer en de monitoring van alle devices. Hiermee wordt de klant helemaal ontzorgd. Zetes zorgt ervoor dat de mobiele devices gebruiksklaar worden geleverd en richt daarnaast een cloud-based mobile device management-omgeving in. Op deze manier is alle apparatuur op afstand te beheren, waarbij Zetes door middel van periodieke, proactieve updates ervoor zorgt dat de mobiele apparatuur altijd voorzien is van recente softwareversies en security-updates. Hiermee kan Wesseling Logistics zich volledig concentreren op hun kerntaken: warehousing en transport.

Klanten proactief kunnen informeren

De mobiele POD-oplossing stelt Wesseling in staat om alle leveringen voortaan ook buiten de wagens te blijven volgen en klanten proactief te informeren bij veranderingen in de planning. ZetesChronos is een flexibele en schaalbare POD-oplossing, die ons een volledig inzicht, traceerbaarheid en betrouwbaarheid van onze leveringen biedt.” Aldus Arie van Duijn, IT manager bij Wesseling Logistics. “De investering in een nieuwe Proof of Delivery oplossing is erop gericht om sneller op de veranderende behoeften van onze klanten te kunnen inspelen, nu en in de toekomst. 

Succesvolle partnership Wesseling -Zetes

“Wij zijn blij met deze nieuwe opdracht van Wesseling Logistics, na de eerdere succesvolle levering van onze ZetesMedea crossdock-applicatie voor het magazijn”, zegt Paul Lankhout, Country Manager Zetes Nederland. “Mede omdat Wesseling Logistics deel uitmaakt van het TeamTrans-samenwerkingsverband van zelfstandige familiebedrijven gespecialiseerd in (fijnmazige) distributie, waarvan al meer bedrijven klant bij ons zijn. Als onderdeel van de continue ontwikkeling van ZetesChronos gaan wij nog extra functies voor activiteitenregistratie en communicatie toevoegen en Wesseling ontzorgen met Zetes TotalCare voor het operationele beheer van de nieuwe mobiele apparatuur.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This